Testuje se nový převratný způsob placení. Stačí mrknutí oka


12. 11. 2015  00:10     Miroslav Zeman     komentáře (0)

BANKY A INOVACE: Společnost MasterCard se rozhodla otestovat a v případě úspěchu zavést do praxe novou, revoluční technologii.  K potvrzení finanční transakce tak bude stačit pouhé mrknutí oka do mobilního telefonu. ČTĚTE DÁLE!

Testuje se nový převratný způsob placení. Stačí mrknutí oka




Zapomeňte na zadávání hesel, nebo otisky prstů. Ještě ani jedna technologie nenahradila druhou a už tu máme další převratnou technologii. Karetní společnost MasterCard se rozhodla otestovat dosud nevídaný způsob potvrzování plateb na internetu - mrknutí oka. Jedná se tak o další pokrokovou a inovativní technologii přihlašování či potvrzování plateb, které v poslední době přicházejí na trh nebo se testují. Již nyní banky a další společnosti testují nebo zavádějí přístup pomocí otisku prstu, nebo přístup pomocí scanu oční rohovky. Ve Švédsku se testuje identifikace pomocí krevního řečiště ruky.

Tuto zcela novou technologii zatím společnost testuje v USA a Nizozemsku. Účastnit testů se má údajně až několik stovek lidí. V případě úspěchu testů pak hodlá společnost zavést nový způsob potvrzování transakcí do praxe.

Jak bude vše probíhat?

Lidé po zadání platby na internetu, nebudou zadávat heslo jako nyní. Postačí namířit foťák mobilu na tvář oprávněného a stisknout tlačítko. Mobilní telefon a bezpečností aplikace pak vyhodnotí, že se skutečně jedná o oprávněnou osobu. Právě mrknutí oka má zajistit, že se nebude systém zneužívat a obcházet, například namířením na fotografii oprávněné osoby.

Společnost si od nové inovace slibuje zvýšení zájmu o tento způsob potvrzování plateb, která má být populární zejména u mladé generace, která obdobným způsobem provozuje módní selfíčka. Způsob má být navíc velmi bezpečný.

Doufejme tedy, že se inovace osvědčí a bude brzy zavedena i do České republiky. V budoucnosti má jít tímto či obdobnými způsoby možné provádět i další platební transakce, jako například výběry z bankomatů.

DALŠÍ NOVINKY A INOVACE Z BANKOVNÍHO SVĚTA NALEZNETE ZDE!

Karikatura - palec jako klíč k ovládání



Testuje se nový převratný způsob placení. Stačí mrknutí oka

Diskutovat (0)