V Kanadě najdete bankovní pobočku v podobě lázní


04. 02. 2016  00:33     Miroslav Zeman     komentáře (0)

BANKY A INOVACE: Už jsme si zvykly, že banky se snaží v konkurenčním boji zaujmout své klienty modernizací a nápaditostí poboček. V Kanadě najdete bankovní pobočku v podobě lázní. ČTĚTE DÁLE!

V Kanadě najdete bankovní pobočku v podobě lázní




Už jsme psali o různých podobách poboček bank. Mohli jsme si tak prohlédnout pobočku banky v podobě kavárny, pobočku v podobě kiosku, pobočku v podobě pojízdné prodejny, nebo lodi. Banky však jsou i dále. V Kanadě otevřela banka pobočku v podobě lázní. Klient si tak při relaxaci a různých procedurách může sjednat své bankovní záležitosti. Vše ve velmi neformálním, klidném a čistém prostředí.

Otázkou je, zda by takový způsob vyřizování bankovních záležitostí klientům v České republice vyhovovalo. Lidé mají o funkci a podobě poboček výrazně jiné představy. Samozřejmě je pravděpodobné, že velké části klientů může pobočka v podobě kavárny, nebo kiosku vyhovovat. Pobočka v podobě lázně je však už jiné kafe. Lidé totiž mají vyřizování bankovních záležitostí spojeny s nepříjemnými či nucenými povinnostmi. Návštěva banky tak není pro klienty procházka růžovým sadem, ale spíše nutno úředního vyřízení nezbytných záležitostí. 

Spojení těchto ne zrovna příjemných pocitů s příjemnou relaxací, nemusí být pro mnoho klientů přitažlivé. Relaxace a pohoda může vést totiž k odvedení pozornosti a soustředěnosti klientů od nabídek či jejich výhodnosti. Položme si otázku, jak by nám líbilo, aby při koupání v bazénu či odpočívání ve vířivce přišel bankovní agent a začal vám nabízet nějaký produkt? Vy jste v plavkách, bezbranní, zcela odhalení a teď vám někdo něco nabízí. Ne každá inovace tak musí nutně vést k zájmu klientů, nebo využívání těchto inovací ze strany klientů.

Netradiční podoba poboček je tak do budoucna zcela jistě žádoucí. Nicméně změna poboček musí být přiměřená a nesmí se zcela odcizit představě klientů i jejich očekáváním. Z našeho pohledu je tak určitě lepším pokusem o inovaci pobočky podoba kavárny, nebo hotelového pokoje, než podoba lázní.

Lázně Kanada

DALŠÍ ČLÁNKY O INOVACÍCH V BANKOVNÍM SEKTORU NALEZNETE ZDE!



V Kanadě najdete bankovní pobočku v podobě lázní

Diskutovat (0)