Zaujalo nás:
Měsíc lásky nesvědčí spoření na důchod


30. 04. 2012  10:32     Petr Brousil     komentáře (1)

Analytici Penzijního fondu České pojišťovny odhalili, že v květnových měsících se zpravidla uzavírá méně smluv o penzijním připojištění. Z porovnání dat největšího penzijního fondu u nás vyplynulo, že minimálně v posledních dvou letech zájem o zabezpečení na penzi s příchodem máje upadá.





Měsíc Karla Hynka Máchy přeje partnerským vztahům. „Lidé si navzájem otvírají svá srdce, a tak není divu, že racionální rozhodování o svém finančním zajištění v penzi jde alespoň na několik májových dní stranou,“ odhaduje Petr Brousil, tiskový mluvčí PFČP. Podle jeho zkušeností se právě v tomto období pravidelně snižuje poptávka po spoření na penzi. „V květnu se uzavírá méně smluv a méně často se navyšují i vklady,“ dodává.

. ČTĚTE ZAJÍMAVÉ ČLÁNKY NA TÉMA PENZÍ VE SPECIALIZOVANÉ SEKCI! .  

Oproti celoročnímu průměru je v květnu počet nově uzavřených smluv či navýšení pravidelných měsíčních úložek na penzijní připojištění nižší o 15 %. V květnu se penzijnímu připojištění zkrátka tolik nedaří. To, že se v květnu daří lásce, nikoliv finančním trhům, dokládá i rčení amerických obchodníků s akciemi „Sell in May and Go Away“, které popisuje sezónní trend klesajících trhů před začátkem léta. V loňském roce akciové a komoditní trhy zaznamenaly pokles například u stříbra, ropy nebo kávy Arabica, dařilo se naopak řepce nebo pomerančovému koncentrátu.



Zaujalo nás: Měsíc lásky nesvědčí spoření na důchod

Diskutovat (1)


Vinou spících peněz na neúročených účtech Češi od počátku roku přišli o

47818968956

Devizová kalkulačka

Vypočítat

Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1530
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4390
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8215
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3325
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,6725
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0539