Komentované zprávy bank:
Raiffka pohltila Citibank, Komerčka podpoří zaměstnávání


13. 04. 2016  00:29     Miroslav Zeman     komentáře (0)

STŘEDEČNÍ SERIÁL - KOMENTOVANÉ ZPRÁVY BANK: Opět přinášíme další díl komentovaných tiskových zpráv z bank. Opět budeme komentovat s lehkou dávkou ironie a nadhledu. Tentokrát se budeme věnovat Raiffeisenbank, Komerční bance a Raiffeisen stavební spořitelně.

Komentované zprávy bank: Raiffka pohltila Citibank, Komerčka podpoří zaměstnávání




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí. Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili.

Tento týden je plný pozitivních novinek. Čtěte!

 POROVNEJTE SI BĚŽNÉ ÚČTY A KREDITNÍ KARTY!

Raiffeisenbank:RAIFFEISENBANK dokončila převzetí retailového bankovnictví české Citibank

Na rozdíl od předchozí zprávy se jedná pro RB o zprávu pozitivní. RB se tak pochlubila dokončením převzetí retailových aktivitě Citibank. Citibank tak v podstatě přestala na tuzemském bankovním trhu jako retailová banka existovat. Naopak RB o tuto retailovou část a nové klienty posílí. Není tajemstvím, že v retailové části Citibank působili jak velmi bonitní klienti se specializovanými účty a produkty na jedné straně a klienti chudí a problematičtější v  oblasti široké sítě kreditních karet na straně druhé. Snad se s tímto mixem RB popasuje co nejlépe.

Raiffeisenbank

Komerční banka: Komerční banka s EIB podpoří zaměstnávání mladých lidí v ČR

Komerční bank je známá, že své komerční aktivity spojuje s obecně prospěšnými aktivitami a zájmy státu a ekonomiky jako celku. Je to poměrně chytrá strategie. Banka tak o sobě vlastně říká, že jí nejde jen o zisk a expedování zisku do zahraničí, ale že se svými aktivitami podílí na rozvoji tuzemské ekonomiky. Tentokrát má Komerční banka prostřednictvím Evropské investiční banky podpořit zaměstnávání mladých lidí. Ne že bychom měli jako země problém se zaměstnáváním mladých lidí. Jsou země, kde nezaměstnanost mladých lidí činí i více než 40 procent. I tak lze ale aktivitu Komerční banky pochválit.

KB

Raiffeisen stavební spořitelna: Raiffeisen stavební spořitelna zlevňuje úvěr na vlastní bydlení a nabízí výhodné refinancování spotřebitelského úvěru

Raiffeisen stavební spořitelna propaguje výhodné refinancování úvěru. Je zajímavé, jak je rybníček tradičních produktů stavebních spořitelen už pro velké ryby malý. Stavební spořitelny se na rozdíl od minulosti zaměřují na další finanční produkty. V tomto případě dokonce RB stavební spořitelna nabízí výhodné refinancování spotřebitelského úvěru. Jak budou stavební spořitelny v nabídce produktů typických pro banky úspěšné, ukáže teprve budoucnost.

Raiffeisenbank - stavební spořitelna

POJĎTE ROZHODNOUT O SVÉ NEJVSTŘÍCNĚJŠÍ BANCE A OZNÁMKUJTE SVOU BANKU V UNIKÁTNÍM HODNOCENÍ PRVNÍHO KLIENTSKÉHO RATINGU BANK GEEN VSTŘÍCNÁ BANKA ZDE!

geen_vstricna



Komentované zprávy bank: Raiffka pohltila Citibank, Komerčka podpoří zaměstnávání

Diskutovat (0)