Banky a inovace:
Turci mají bankomaty, kde mohou vybrat i zlato


05. 03. 2015  00:29     Miroslav Zeman     komentáře (0)

Server Bankovní poplatky se rozhodl mapovat, hledat a informovat o nových technologiích v bankovnictví a to nejen u nás, ale po celém světě. Hodláme tak přispět k rozvoji technologií i všeobecnému pokroku v této oblasti.

Banky a inovace: Turci mají bankomaty, kde mohou vybrat i zlato




V našem seriálu o inovacích v bankovnictví chceme chválit pokrok a rozvoj bankovních služeb po celém světě. Tyto služby pravidelně, pečlivě sledujeme a chceme těmito pokroky inspirovat i naše tuzemské banky k tomu, aby tyto inovace zaváděly i v České republice. 

Chceme také banky motivovat k tomu, aby vydělané peníze nevyplácely formou dividend do zahraničí, ale aby co největší objem těchto finančních prostředků investovali zpět do tuzemského bankovnictví a jeho rozvoje. Náš bankovní sektor má tak velký potenciál, že by velká část světových inovací mohla být bez větších problémů realizována i u nás. 

V této části se chceme zabývat nejnovější inovací, kterou zavedli v progresivním Turecku. Turecko sice nepatří k nejbohatším zemím světa, ale určitě zaznamenává velmi rychlý rozvoj své ekonomiky i bankovního sektoru. Turecko jako velmi velký bankovní a stále se rozvíjející trh přináší velké množství skutečně unikátních světových inovací. Již jsme si mohli přečíst o tom, že v Turecku byly spuštěny bankomaty, kde mohou klienti vybrat hotovost pouhým hlasem.

mince_sloupky

Další unikátní inovace je možnost vybírat z bankomatu i zlaté mince. Bankomat tak nemusí být využíván pouze k běžným účelům výběru a vkladu hotovosti, jako to známe u nás, ale v Turecku už umí i vydávat zlaté mince a použití bankomatů se plánuje dále rozšířit. Proč právě zlato? A k čemu je možné využívat zlaté mince?

Co není běžné u nás, tomu je jinak třeba právě v Turecku. V této zemi je zlato tradiční symbol bohatství a hodnoty. Turci tak zlato, a zlaté mince či výrobky milují a běžně je také používají. Banky tak umožnily Turkům zřizovat si bankovní účty i přímo ve zlatě. Banky tak v této zemi vycházejí velmi aktivně vstříc svým vlastním klientům, což se nedá vždy říci o těch tuzemských. Dle informací má ve zlatě otevřeno účty už 200 000 klientů a zlato vydává již více než 300 bankomatů.

POJĎTE ROZHODNOUT O SVÉ NEJVSTŘÍCNĚJŠÍ BANCE A OZNÁMKUJTE SVOU BANKU V UNIKÁTNÍM HODNOCENÍ PRVNÍHO KLIENTSKÉHO RATINGU BANK GEEN VSTŘÍCNÁ BANKA ZDE!

GEEN_vstricna



Banky a inovace: Turci mají bankomaty, kde mohou vybrat i zlato

Diskutovat (0)


Počet klientů, kteří změnili dodavatele elektřiny

101017

Energetický regulační úřad

Další informace

Český telekomunikační úřad

Další informace