ČMSS v novém roce zlevňuje úvěry o 0,3 procentního bodu


11. 01. 2018  15:05          komentáře (0)

Českomoravská stavební spořitelna (ČMSS) od počátku ledna zlevnila nezajištěné úvěry, které lze nově získat již od 3,8 procenta. Pokračuje také ve zvýhodněné nabídce úvěrů na refinancování, které lze pořídit za 1,9 procenta. V loňském roce ČMSS poskytla úvěry za více než 22 miliard korun, v letošním roce počítá s růstem.

ČMSS v novém roce zlevňuje úvěry o 0,3 procentního bodu




Nezajištěné úvěry od Českomoravské stavební spořitelny lze nově získat se zvýhodněnou úrokovou sazbou 3,8 procenta, doposud byly o 0,3 bodu dražší. „Nezajištěné úvěry jsou nejvýhodnější na financování rekonstrukcí a modernizací. Právě v této oblasti zaznamenáváme největší zájem o financování. Na novou kuchyň či koupelnu si klienti nebudou brát hypotéku a spotřebitelský úvěr je zbytečně drahý,“ vysvětlil místopředseda představenstva ČMSS Jochen Maier.

 

ČMSS v loňském roce poskytla úvěry za 22 miliard korun. Větší podíl než v minulosti přitom tvořily právě menší nezajištěné úvěry na financování rekonstrukcí a modernizací. „Díky tomu, že klienta dobře známe, umíme mu nabídnout velmi zajímavou úrokovou sazbu. Vzhledem k uzavřenosti a bezpečnosti systému stavebního spoření nás ani pozvolna rostoucí sazby v české ekonomice neomezují,“ dodal Jochen Maier.

 

Kromě snížení úrokových sazeb u nezajištěných úvěrů pokračuje ČMSS ve zvýhodněné nabídce i pro zajištěné úvěry na refinancování z jiných finančních institucí. Úrokovou sazbu takového úvěru lze získat za 1,9 procenta.

 

Stavební spořitelny v loňském roce uzavřely nejvíc úvěrů za posledních osm let. ČMSS ve své prognóze odhaduje, že letošní rok bude ještě lepší, celý trh opět o několik miliard poroste a bude atakovat hranici 60 miliard korun v poskytnutých úvěrech. „Za nárůstem budou především nadále výhodné úrokové sazby a přetrvávající zájem o vylepšení vlastního bydlení. Obyvatelé České republiky chtějí bydlet lépe, své bydlení bude chtít v nejbližších letech vylepšit téměř polovina českých domácností. To jsou dva miliony potenciálních zájemců o úvěr, velká část z nich zamíří do stavebních spořitelen,“ uzavřel Jochen Maier.



ČMSS v novém roce zlevňuje úvěry o 0,3 procentního bodu

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16626734624

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1670
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4820
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8250
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3780
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,7300
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0573
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více