Era pomáhá s rozvojem inovací v Česku


11. 10. 2011  10:05     Denisa Salatková     komentáře (0)

Era od Poštovní spořitelny se stala generálním partnerem projektu Inovace pro společnost, který připravuje společně s Respekt institutem, o.p.s. Cílem projektu je podpořit rozvoj, realizaci a udržitelnost projektů řešících společenské inovace v České republice. Era tak opět potvrzuje svou pozici společensky zodpovědného inovátora na českém trhu.





„Era je synonymum pro novou éru bankovnictví. Je to značka pro moderní klienty, kteří žijí aktivní život a banka je pro ně prostředek k naplnění jejich potřeb. Era má pevné kořeny a stabilní klientelu, nabízí nejširší distribuční síť a kvalitní produktové portfolio. Inovace, společenská odpovědnost a elegantní řešení nám nejsou cizí, proto jsme velice rádi, že můžeme být součástí tohoto projektu,“ popisuje Petr Jaroš,výkonnýředitel pro Obchodní rozvoj a strategii Poštovní spořitelny.

 

Společenské inovace jsou nové nástroje, myšlenky, instituce nebo způsoby práce, které zlepšují či od základu řeší potřeby společnosti efektivněji než tradiční existující řešení. Sociální inovace nemusí být nutně nové nápady, ale také změny či úpravy již existujících řešení.

 

Inovace pro společnost je roční projekt, který byl zahájen v pondělí 26. září 2011 spuštěním internetových stránek www.inovaceprospolecnost.cz. Projekt je otevřen pro všechny, kdo mají ideu, zájem a potřebné dovednosti k realizaci konkrétních řešení problémů za pomoci internetu či nových médií.

 

K hlavním ambicím Ery patří pomoc a podpora odvážných projektů, které jsou založeny na zdravém rozumu, férovém přístupu a podporují integraci sociálních a environmentálních hledisek. V tomto roce byla například navázána spolupráce s neziskovým projektem Artbanka, jenž podporuje mladé české umění.



Era pomáhá s rozvojem inovací v Česku

Diskutovat (0)