Hyde park - Česko je prý nejméně ohrožené chudobou. To je vtip?


05. 07. 2016  00:02     Miroslav Zeman     komentáře (0)

ÚTERNÍ SERIÁL - HYDE PARK: Komentátor zpochybňuje nejnovější zjištění v rámci průzkumu, že Češi jsou nejméně ohrožení chudobou v celé Evropě. To nevidíte, jak to reálně vypadá? Říká čtenář. ČTĚTE DÁLE!

Hyde park - Česko je prý nejméně ohrožené chudobou. To je vtip?




Česko je zemí s nejnižším rizikem chudoby z celé Evropy. Toto zjištění přinesl již další průzkum. Ačkoliv jsme méně vyspělá země než například Severské státy, nebo Německo, je zde stejné nebo nižší riziko chudoby. Jak je to možné? Česká republika, ačkoliv má výrazně nižší platy, má velmi nízké rozdíly mezi nejbohatšími a nejchudšími lidmi. Navíc má Česká republika velmi dobrý sociální systém, který zajišťuje, že skutečně žádný občan nemusí hladovět, nebo bydlet pod mostem, pokud se nejedná o jeho vlastní rozhodnutí.

Komentář Kulicha:

Já jsem snad v jiném světě. Všude čtu, jak jsme skvělý, jak tu nehrozí žádná chudoba a jak se tu všichni lidi mají skvěle. Přitom ty co ty průzkumy provádí, asi neví nic o realitě a reálném světě. Já tu žiju, a vím, jak to tu vypadá. Na Mostecku žijí lidi dost chudě, služby jsou mizerné, s důchodem se nedá pořádně vyžít, z minimální mzdy také nevyžijete a co ty lidi co spí v kanálech? To je ten život bez chudoby a bez rizika chudoby. To si dělají fakt srandu. Stát a podvodníci nás ožebračili a teď se propagují, jako že jsme snad ze všech nejlepší. Ať jsou s takovejma průzkumamam před náš konzum, kde sedí naši bezdomovci a jsou jim říct, že tu žádná chudoba není a všechno je nejlepší. A uvidíte jak je poženou.

Reakce našeho serveru:

Rozumíme vašemu názoru i rozhořčení. Ale průzkum, který se zabývá rizikem chudoby, nezkoumá to, že jsou někteří lidé skutečně chudí a třeba jsou bezdomovci. Průzkum zkoumá rizika pádu do chudoby, který bere v úvahu různé možnosti a varianty, včetně vyspělosti a rozsahu sociálního systému. To, že jsou někteří lidé bez domova, neznamená, že je to obecný problém, ale může se to týkat jednotlivců, kteří si svůj stav a postavení zvolili. V České republice je zhruba odhadem 20 tisíc lidí bez domova. Velká většina z nich si tento způsob života zvolila sama. Ostatní pak mají nejrůznější problémy s integrací. Je zde přitom výrazně nízké riziko, že kdokoliv z občanů právě tímto způsobem skončí. Máme velmi kvalitní sociální systém, relativně dostačující důchody u lidí, kteří celý život pracovali, a máme velmi nízké rozdíly mezi nejvyššími a nejnižšími příjmy. Sociální rozdíly zde jsou velmi nízké a to je jedním z nejdůležitějších důvodů, proč je zde riziko chudoby tak nízké.

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ KOMENTÁŘE A REAKCE NAŠEHO SERVERU NALEZNETE ZDE!

 



Hyde park - Česko je prý nejméně ohrožené chudobou. To je vtip?

Diskutovat (0)