Hyde park:
Máslová odysea a máslo za 70 korun


14. 11. 2017  00:33     Miroslav Zeman     komentáře (0)

ÚTERNÍ SERIÁL – HYDE PARK: Čtenář se ve svém komentáři vyjadřuje ke katastrofickým předpovědím o ceně másla před Vánoci a k aktuálnímu vývoji na trhu. Spotřebitelé se rozhodně obávat Vánoc nemusí.

Hyde park: Máslová odysea a máslo za 70 korun




Máslo začalo na konci letních prázdnin prudce zdražovat a to až k 60 korunám za čtvrtkilovou kostičku másla. Zástupci mlékáren či prodejních řetězců neváhali předpovídat cenu másla až na 70 korun před Vánoci. Tyto predikce se naštěstí nenaplňují. A nejenže cena másla neroste, ale začala už do konce v posledních dnech klesat. Aktuálně se tak cena másla pohybuje v různých slevových akcích, které předznamenávají obecný pokles cen mezi 40 až 50 korunami za kostku másla.

Komentář Radegast:

Proč nám předpovídal šéf Madety cenu másla na 70 a více korunách za balení? Protože v zájmu mlíkárny je vyvolat na trhu paniku a udržet cenu máslo co nejdéle nahoře. Za tím účelem neváhá pan šéf znepříjemňovat a kazit Vánoce svým zákazníkům. Prostě vydělat za každou cenu a to i na úkor chudých lidí, kteří mají co dělat, aby si tu kostku másla mohli vůbec koupit, nebo si něco z másla upéct. A výsledek?

Máslo nezdražuje, naopak podle posledního článku na Aktuálně klesá. A je to pravda. Včera jsem nakoupil v akci máslo za 39,90. Žádných 70 Kč. A údajně už cena růst nemá a cena se ustálí standardně právě na výši kolem těch 40 korun. Tedy skoro na polovině toho co nám předpovídali mlíkaři nebo řetězce. I takovým způsobem se dá v kapitalismu vydělávat.

Reakce našeho serveru:

S Vaším názorem se musíme ztotožnit. Určitě není vhodné vyvolávat na trhu umělou paniku jen za účelem spekulativního zvyšování cen. Bohužel na psychologii a systémů různých nepravdivých zpráv současný trh bohužel stojí. Stačí nějaká nepotvrzená zpráva, která se dostane do médií a ceny akcií či ropy se dávají do pohybu. Nejinak je tomu i v případě cen másla či jiných komodit. Pravdou je, že skutečně už ceny másla dosáhly vrcholu a nyní by měly postupně klesat.

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ KOMENTÁŘE A REAKCE NAŠEHO SERVERU NALEZNETE ZDE!



Hyde park: Máslová odysea a máslo za 70 korun

Diskutovat (0)