Hyde park - paušály na děti jen pro někoho je jasná diskriminace


10. 05. 2016  00:45     Miroslav Zeman     komentáře (0)

ÚTERNÍ SERIÁ - HYDE PARK: Čtenář se ve svém komentáři podivuje nad tím, proč má jeho soused možnost odečítat si děti z daňového základu, zatímco on, který má dětí více to nesmí, protože si uplatňuje paušál. Vidí to jako jasnou diskriminaci. ČTĚTE DÁLE!

Hyde park - paušály na děti jen pro někoho je jasná diskriminace




Víte, že v České republice existuje opatření, že ten kdo využívá jeden druh zákonného vyjádření výdajů v podnikání, nemůže uplatňovat daňový bonus na děti, který slouží k podpoře porodnosti a rodin s dětmi? Uplatnit tuto výhodu nemůže na rozdíl od všech dalších skupin obyvatel ani v případě, kdy má třeba sedm dětí. Člověk, který tak využívá legální způsob postupu, schváleného a kdysi podporovaného státem, je za využívání tohoto legálního řešení sankcionován. A dokonce nejen on, ale i jeho děti.

Komentář Fantoci:

Nebaví mě sledovat věčné dohady, které nikam nevedou. Teď se spekuluje, že by měli i živnostníci mít právo uplatňovat daňové paušály na děti, přestože uplatňují výdaje paušálem. Proč se o tom vůbec diskutuje a to omezení se prostě nezruší? Soc demáci chtějí vyhrát volby, ale některých skupin voličů si vůbec neváží a nemají o ně jakoby vůbec zájem a naopak staví živnostníky proti zaměstnancům, jako někoho kdo podvádí stát a nezaslouží si jakoukoliv podporu. Jak může ČSSD aspirovat na celonárodní stranu, s velkým volebním potenciálem, když není schopná jakkoliv přilákat a pomoci živnostníkům? Co za těch několik let udělala ČSSD pro podnikatel? Jaké opatření pro jejich podporu či pomoc navrhla či přijala? Absolutně žádné. Tato strana zcela vyklízí toto pole ANO a Lidovcům a ještě se dokáže proti návrhům těchto stran na podporu živnostníků ohrazovat? To udělala a dělá i v případě návratu bonusů na děti. Prý to může být pro rozpočet nákladné. To je vtip? Tahle strana se zasazuje o růst důchodů, růst platů, zvyšování dávek, to všechno od nich slyšíme pořád, ale kdo také tyhle výdaje platí? Mě jako podnikatele to uráží. Je to od ČSSD zcela chybná a zcestná politika, která se jim vymstí. Jsou zaslepení vlastní omezeností a přímočarostí, nevidí věci v souvislostech. Bohužel. A tak je tato strana schopná podporovat Kalouskovské řešení jak potrestat někoho, kdo využívá zákonné a zcela legální možnosti využít třeba i z důvodu nízkých příjmů možnost odečítat výdaje paušálem a neskladovat a počítat desetikorunové výdaje na hřebíky nebo papír. Proč tedy soused může jako zaměstnanec uplatnit bonus na děti v plné výši a já, i když mám také šikovné a hodné děti toto udělat nemůžu a musím vše táhnout sám? Já nemám nárok na využívání propopulační politiky, když vychovávám stejně jako ostatní budoucí plátce důchodových a zdravotních dávek? Co to je za nesmyslný a neobhajitelný přístup?

Reakce našeho serveru:

V této otázce sdílíme jako redakce serveru Bankovní poplatky stejný názor. Pokud je přijato nějaké řešení, které má za cíl zvyšovat populaci, porodnost, podporu rodin s dětmi, což daňový bonus na děti bezesporu má, tak nesmí být nějaká skupina lidí, která jinak podmínky plní - tedy mají nezletilé děti a starají se o ně, vylučována z tohoto systému z úplně nesouvisejícího důvodu, tedy že si uplatňují výdaje nikoliv skutečnou hodnotou, ale paušálem. Jaký je vliv mezi výší porodnosti a daňovými výdaji každého subjektu. Je zcela nesmyslné tyto věci spojovat. Stát přijde s nějakým řešením jak usnadnit situaci malým podnikatelům a živnostníkům, aby nemuseli náročně papírovat a hned na to je potrestá za využívání této možnosti tím, že nemají mít děti, protože nemají nárok na podporu, která má jinak zabezpečovat vyšší porodnost. Je to skutečně podivné a je také divné, proč se jedna z vládních stran proti takovému diskriminačnímu a nelogickému řešení rovněž neohradí. Věřme, že nakonec bude toto omezení ze zákona už od příštího roku opět vyjmuto.

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ NÁZORY, KOMENTÁŘE A REAKCE NAŠEHO SERVERU NALEZNETE ZDE!



Hyde park - paušály na děti jen pro někoho je jasná diskriminace

Diskutovat (0)