Hyde park - Příklad Brexitu může vést k vydírání dalších zemí


29. 03. 2016  00:09     Miroslav Zeman     komentáře (0)

ÚTERNÍ SERIÁL - HYDE PARK: Čtenář ve svém komentáři kritizuje dohadování Evropské unie s Velkou Británii o jejím dalším členství v unii. Je to příklad pro další země, aby začaly EU vydírat hrozbou svého odchodu z klubu. ČTĚTE DÁLE!

Hyde park - Příklad Brexitu může vést k vydírání dalších zemí




Smyslem komentáře našeho čtenáře je, že vyjednávání a široká medializace jednání Evropské unie s Velkou Británií, povede k další vlně nároků členských zemí EU na změny v jejich prospěch. Pozornost, která se Velké Británii věnuje, ukazuje, že se vyplatí vydírat ve smyslu, buď přijmete naše požadavky, anebo z Evropské unie odejdeme. Pokud by s takovým přístupem přišlo například Německo, které hlavním motorem a centrem EU, mohlo by se svou vahou a silou domoci toho, že by nemuselo například vůbec platit do společných fondů. A nikdo by s tím nemohl nic udělat. 

Komentář Jaroslava Panta:

Je to šaráda, kdy sledujete, jak jsou všichni roztřeseni možným odchodem Velké Británie z EU. Jedná se přitom jen o divadlo a umělý problém. Pan Cameron v zájmu toho, aby získal konzervativní voliče, slíbil referendum o vystoupení VB z EU. Samotnému je mu jasné, že by tento krok zemi  poškodil a ani ho v zásadě pan Cameron nechce. Aby tedy splnil svůj slib a ještě to obrátil ve svůj prospěch, přišel s jednáním o reformách EU, které se však týkají pouze omezení práv přistěhovalců z EU na sociální dávky. Bohužel tento případ se může stát návodem pro další země, které se budou snažit vytřískat od EU maximum ústupků s tím, že jinak z EU odejdou. Ukazuje se tak, že vydírat ostatní se nakonec vyplatí. Vytváří se tak odlišné podmínky a pravidla pro privilegované, jako je například VB a pro ostatní, kteří pravidla plní a plnit musí. EU si tak pod sebou zapaluje časovanou bombu a dává obrovskou příležitost nejrůznějším extrémistům a nacionalistům v problémových zemích EU. EU totiž vyslala vzkaz, pokud jste s EU nespokojení, můžete dosáhnout na úkor ostatních ústupků, pokud pohrozíte odchodem z tohoto uskupení. Bohužel mi přijde tato politika jako krátkozraká. Bohužel současní politici nejsou žádné kapacity. 

Reakce naší redakce:

Moc děkujeme za Váš příspěvek a můžeme říci, že se s Vaším názorem velmi ztotožňujeme. Vidíme skutečně jako špatné, pokud se s nějakou nespokojenou zemí z důvodu jejich vnitropolitických problémů diskutuje o snížení jejích povinností v souvislosti s členstvím v EU. Pokud tohoto dosáhne jedna země, není důvod, proč by stejným způsobem neměla postupovat země další. To může vést následně k drobení EU a k rozpadu její akceschopnosti. Nedělejme si iluze o celé Evropské unii a jejích institucích, nicméně žádný lepší koncept neznáme a neomezená nezávislost evropských zemí touto alternativou určitě není. Právě tato neregulovanost a nezávislost s právem silnějšího vedla k tolika ničivým válkám a konfliktům v minulosti.

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ NÁZORY A KOMENTÁŘE V NAŠEM HYDE PARKU NALEZNETE ZDE!



Hyde park - Příklad Brexitu může vést k vydírání dalších zemí

Diskutovat (0)