Hyde park:
Roaming bylo jen okrádání lidí. Trh nefunguje vždy


05. 09. 2017  00:11     Miroslav Zeman     komentáře (0)

ÚTERNÍ SERIÁL – HYDE PARK: Čtenář se ve svém komentáři vrací k roamingovým poplatkům, které byly na nátlak EU zrušeny letos. Lidem se tak výrazně otevřeli možnosti využívat mobilních a internetových služeb v zahraničí.

Hyde park: Roaming bylo jen okrádání lidí. Trh nefunguje vždy




Zatímco dříve si museli lidé zřizovat speciální služby pro využívání mobilních služeb v zahraničí, tedy například si doobjednávat internet v zahraničí apod., nově už mohou využívat těchto služeb bez omezení a za ceny jaké platí v rámci vnitrostátních služeb. Lidé tak mohli začít výrazně více využívat telefonních a internetových služeb v zahraničí.

Komentář Janasoka:

Není mi dobře, když vidím jak s námi zachází nadnárodní firmy a hlavně mobilní operátoři. Ještě před rokem jsme platili nesmyslné poplatky a platby za internet a volání ze zahraničí a teď to jde úplně v pohodě a za ceny jaké platí u nás. Mobilní operátoři přitom nijak nezchudly. Je vidět, že trh někdy prostě nefunguje a skupinka firem se tak může bez obav přiživovat na neznalosti a omezení svých zákazníků. Přijde mi to úplně nechutné. Musela pak přijít EU, kterou jinak běžně kritizujeme, aby řekla, že už je s těmito praktikami dost, a účtování roamingu zakázala. A vidíte, ono to bez problémů funguje. Prostě přejedete do zahraničí a používáte svůj internet jako by se nic nestalo. A dříve? Prostě vám internet nefungoval, protože jste si neobjednali za tučnou částku internet v zahraničí. Někdy mi počínání operátorů připadalo jako účtování nesmyslných bankovních poplatků a člověk si prostě nepomohl.

Reakce našeho serveru:

Určitě souhlasíme s názorem, že účtování poplatků za využívání roamingu a internetových služeb v zahraničí nebylo v pořádku a vůči zákazníkům ani nebylo fér. Bohužel se v rámci všech hlavních operátorů v Evropě vytvořil systém, který nedokázal nikdo změnit a který uplatňoval platby za roaming, jako by se jednalo o nějaké mimořádně nákladné či náročné služby. Aktuálně praxe ale dokazuje, že tomu tak není, a že není problém poskytovat služby i v zahraničí ve stejném rozsahu a cenách jako je tomu vždy na domácím trhu. Z našeho pohledu se jedná o jednu z regulací, která skutečně trhu i zákazníkům prospěje, na rozdíl od jiných sporných zásahů EU do ekonomiky či práv svých členů.

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ KOMENTÁŘE A REAKCE NAŠEHO SERVERU NALEZNETE  ZDE!



Hyde park: Roaming bylo jen okrádání lidí. Trh nefunguje vždy

Diskutovat (0)