Hyde park - Vláda nezískala důvěru. No a co?


23. 01. 2018  00:10     Miroslav Zeman     komentáře (0)

ÚTERNÍ SERIÁL - HYDE PARK: Babišova vláda nezískala důvěru. Jednalo se o očekávaný výsledek. Rozhodně však nešlo o zbytečný pokus. Přitvzuje tlak na opoziční strany.

Hyde park - Vláda nezískala důvěru. No a co?




Dosud chtěly být všechny politické strany, kromě ANO v opozici. Strany se tak předhánějí v kritice Babišovy vlády i jeho kroků. Problém je, že opozičních stran je moc, a všechny v opozici nemohou přežít. Některé strany by mohly z poslanecké sněmovny odpadnout už po případných předčasných volbách. To pro ně i jejich vedení znamenalo skutečný debakl.

Komentář Jaruniše:

Irituje mě, jak opoziční strany vykřikují, že nedůvěra vládě Babiše byla zbytečným pokusem a mrháním času a že se začíná úplně od nuly. To jsou kecy. Babiš má ty kroky promyšlené. První pokus je k ničemu, když se ostatní předháněli v disciplíně, kdo bude víc odmítat Babiše, jeho vládu a program. Jen sebevrah by tak šel do koalice s nějakou z těchto stran a nechal se totálně vydírat. Tím, že se teď udělal první pokus znamená, že je tu druhý, kdy už musí tzv. opoziční strany přemýšlet a uvažovat, jestli nemají nějakým způsobem s Babišem spolupracovat nebo jít do koalice. Ale už si nemůžou takhle diktovat. Protože pokud krachne i druhý pokus, je to pokus poslední a po něm předčasné volby. Jen sebevrazi by s pěti procenty hlasů, a vymydlenými kasami šli do předčasných voleb. Navíc v takovém počtu opozičních stran je nepravděpodobné, že by všechny tyhle strany uspěly. Ta hysterie v parlamentu mi už vadí. Ono je to opravdu všichni proti Babišovi a to mě nebaví. Kvůli tomu snad tyhle strany lidi nevolili. Všem lidem jde o to, aby se žilo lépe, měli vyšší příjmy a stát fungoval, ne o to, jestli si tu někdo plácá své ego a nadává na Babiše.

Reakce našeho serveru:

S Vaším názorem se dá souhlasit. Rozhodně má postup předsedy vlády svou logiku a nelze zcela černobíle tvrdit, že šlo o promarněnou příležitost, nebo promrhaný čas, jak tvrdí někteří politici. Zcela se ztotožňujeme i s Vaším hodnocením hrozby předčasných voleb. Není možné, aby si výrazně menší strany jako ČSSD stanovovaly podmínky, jako chtějí mít stejné zastoupení ve vládě jako vítěz voleb apod. I z toho je jasné, že realisticky jednat před prvním kolem hlasování o důvěře vládě nebylo zřejmě možné.

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ KOMENTÁŘE A REAKCE NAŠEHO SERVERU NALEZNETE ZDE!



Hyde park - Vláda nezískala důvěru. No a co?

Diskutovat (0)