Hyde park - Vracení majetku církvím je nemravné, říká čtenář


22. 03. 2016  00:21          komentáře (1)

ÚTERNÍ SERIÁL - HYDE PARK: Čtenář ve svém komentáři kritizuje církev a její postup ve snaze o vydání majetku a uměleckých děl. Žaloby církví, které vedou i vůči soukromým vlastníkům těchto věcí považuje za nehoráznost. ČTĚTE DÁLE!

Hyde park - Vracení majetku církvím je nemravné, říká čtenář




Církev by měla být určitá umírněná síla, která se vyhýbá extrémům a radikalismu. Vyjádření některých církevních představitelů a některé postupy různých církevních řádů moc šťastné nejsou. Svým přístupem církev bohužel nenapravuje nízký počet věřících v naší zemi, ale spíše je někdy svým chováním od členství v církvi odrazuje. Nic to však nemění na tom, že církev má na svůj historický majetek nárok a v mnoha případech se ukazuje, že může být církev velmi dobrým a odpovědným hospodářem. Prioritně je tak z našeho pohledu důležitější to, jak vlastník s majetkem hospodaří, zda ho rozmnožuje a pečuje o něj, než o to, kdo je tím konkrétním vlastníkem.

Komentář Rudy P.:

Dorazil mě dnešní článek, kde je jasně dokázáno, jak církve drancují naší zemi a nevyhýbají se ani nejrůznějším žalobám. Teď už nežalují jenom stát, ale i nové vlastníky těch nemovitostí, kteří si tyto nemovitosti koupili v dobré víře a teď ji je zase soudy na žádost církví zabavují. Je to jako druhá pobělohorská doba. Kvůli zájmům církevních papalášů se berou majetky obyčejným lidem, institucím i firmám, kteří je řádně koupili a pořídili. Je v tom přitom hrozný chaos. Nikde není jasně řečeno, za co církve dostávají desetimiliardové odškodnění ze státního rozpočtu. Je jenom paušálně odkázáno, že je to za nevydaný majetek. Přitom se církve soudí i o majetek, který nepatří státu a který tedy je součástí finančního vypořádání. A já se ptám, jestli se církvím o takto vydaný majetek od soukromníků bude snižovat finanční náhrada. No samozřejmě že nebude. Je tady okrádán stát a nikdo zato zase jako vždycky nenese žádnou odpovědnost. I když viníky bychom znali. Viďte, pane předsedo…

Stanovisko naší redakce:

Ani my nesledujeme úplně v klidu postup některých řádů a výroky některých církevních představitelů, které považujeme spíše za kontroverzní, které církvi vůbec nesluší. Tento negativní obraz, který o sobě církev takto zobrazuje, nemůže vyvolávat pozitivní a souhlasné emoce se snahou církve. V běžném člověku tento obraz ukazuje určitý hlad církve po majetku, světských statcích a penězích a to i za cenu způsobení nových křivd na lidech, kteří nenesou žádnou odpovědnost za celý stav věci. 

Církev není schopna reflektovat určitou spravedlnost a umírněnost. Pokud vidím, že můj nárok by mohl vyvolat negativní reakce a způsobit škodu či strasti nevinnému, tak se raději zřeknu světského statku a majetku, výměnou za dobrou pověst za uznání, za to, že se chovám tak jak sám kážu. To však bohužel není velká část církevních představitelů schopna. A je to pro církev velká škoda.

V každém případě však doufáme a věříme, že se církev stane velmi dobrý a odpovědným hospodářem s majetkem, který jí byl vrácen a že ho bude rozmnožovat, bude zaměstnávat lidi za slušné platy a bude tak přínosem pro rozvoj naší ekonomiky. Doufáme také, že výnosy z tohoto majetku nebudou používány jen na další rozšiřování podnikatelských aktivit a dalšího zisku, ale budou také směřovány v co největší míře do sociální a kulturní oblasti.

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ KOMENTÁŘE NAJDETE V NAŠÍ SEKCI HYDE PARK ZDE!



Hyde park - Vracení majetku církvím je nemravné, říká čtenář

Církev není svatá
O spousty majetku a polí okradla mnoho lidí s tím,že majetek dali dobrovolně. Kde nepomohli vyhrůžky...
Diskutovat (1)