Hyde park:
Vystoupení Česka z EU? Nereálné, říká čtenář


01. 03. 2016  00:40     Miroslav Zeman     komentáře (0)

ÚTERNÍ SERIÁL - HYDE PARK: Čtenář kritizuje výroky Českého předsedy vlády, který připustil vystoupení České republiky z EU, pokud dojde k vystoupení Velké Británie. V zahraničních médiích se tak začíná psát o Czexitu. ČTĚTE DÁLE!

Hyde park: Vystoupení Česka z EU? Nereálné, říká čtenář




Velká Británie se rozhodla vypsat referendum o vystoupení této velké země z Evropské unie. V rámci této hrozby začal britský premiér jednat o ústupcích EU vůči Velké Británii. Hlavním cílem premiéra bylo omezit sociální dávky pro děti přistěhovalců a další procesní výjimky, které by umožnily Velké Británii neúčastnit se integračních snah a některých rozhodnutí orgánů EU. Problematickým výrokem na tuto snahu reagoval i náš předseda vláda Bohuslav Sobotka.

Komentář Paula:

Hrozba vystoupení Anglie jako velké země z EU je jedna věc. Nerozumím ale, proč zrovna naše potrefená husa se musí ozvat. Bohuslave, to nebylo vůbec chytré. Na příkladu České republiky ukazovat, že když vystoupí z EU Anglie, tak mi jí budeme jako Česká republika následovat, nebo minimálně tady o tom budeme vážně diskutovat a rozhodovat se o tom, byl pěkný nesmysl. Výsledek této prostořekosti či hlouposti je, že jsme probíraní zahraničníma novinama, kde se začalo mluvit o tzv. Czexitu. To všechno jenom na základě těch nesmyslných výroků. Žádná jiná země v takové pro EU složité chvíli neměla potřebu se na celé věci přiživovat, pouze náš předseda vlády se musel zviditelnit a ještě tak nešťastně a hloupě. Stálo vám to za to, Bohuslave? V EU tak budeme vystupovat nebo už jsme prezentováni jako další příklad země, která bude dělat nějaké problémy. Přitom je totální nesmysl, že by Česká republika vůbec mohla z EU vystoupit a v zásadě to ani nikdo nechce, kromě několika extrémistů. Hezky jste nám zavařil. Až si budete příště stěžovat na prostořekost prezidenta Zemana, tak si vzpomeňte na tohle.

Reakce našeho serveru:

Rozhodně musíme souhlasit, že tento výrok nebyl šťastný, byl zbytečný a vedl a vede ke zbytečnému zpochybňování České republiky jako pevného člena EU. Také je pravda, že členství v EU nemá alternativu. Nejsme ani Švýcarsko, ani Norsko, nebo Velká Británie. Ekonomicky jsme na EU závislí. Vystoupení z EU by zatřáslo celou ekonomikou i životní úrovní našich občanů, to všechno je třeba sdělit. Také je třeba si uvědomit, proč mají lidé ve svých obcích nová hřiště, nové haly, zateplené školy a jiné investice, které byly z velké části financované z fondů EU. Jako vždy budeme nadávat na byrokracii EU, na její vměšování do vnitřních záležitostí, na nesmyslné směrnice typu zákazu pojmenování pomazánkové máslo apod. ale to podstatné je, že do EU patříme a v zásadě se bez ní nemůžeme obejít. To je realita a s tím nikdo nic neudělá a občané to moc dobře vědí. Současná nespokojenost nevyplývá s nespokojeností s Unií jako takovou, ale s nespokojeností s jejím přístupem k migrační krizi, ale to už je jiný příběh.

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ KOMENTÁŘE NAŠÍCH ČTENÁŘŮ A REAKCE NAŠEHO SERVERU NAJDETE ZDE!



Hyde park: Vystoupení Česka z EU? Nereálné, říká čtenář

Diskutovat (0)