Kniha Patrika Nachera:
Stokrát vyslovená lež se nestane pravdou


29. 08. 2018  00:49     Patrik Nacher     komentáře (0)

STŘEDEČNÍ SERIÁL - KNIHA KONEC FINANČNÍCH NEGRAMOTŮ V ČECHÁCH: Pravda je jen jedna. Stokrát opakovaná lež ji nenahradí. ČTĚTE DÁLE!

Kniha Patrika Nachera: Stokrát vyslovená lež se nestane pravdou




Stokrát vyslovená lež se nestane pravdou – aneb zopakujme si bludy současné finanční obludy a dnešní ekonomické doby: máme se zadlužovat, abychom rozhýbali ekonomiku, život na dluh je normální, zdroje budou a jsou nevyčerpatelné, dluhy státu se nemusí platit, stát nemůže nikdy zkrachovat, stát se o nás v důchodu postará, Řecko splatí svoje dluhy, všechny západní země splatí svoje dluhy (podívejte se na graf zadlužení jednotlivých zemí EU ve vztahu k HDP – porovnání mezi roky 1995 a 2014), eurozóna je smysluplný ekonomický projekt, peníze lze jen tak tisknout, stát má nějaké „svoje“ peníze, mezinárodní instituce mají „svoje“ peníze, ekonomiku lze jen tak rozhýbat státními zásahy. V tomto ohledu mě napadl takový opis známé pravdy s léčením a uzdravováním člověka: „Neléčená ekonomika se uzdravuje 2 roky, léčená 24 měsíců, někdy i déle.

Když vidíme nebo slyšíme něco, co nám přijde, že jde mimo hlavní proud informací, tzv. mainstream, nevnímejme to předpojatě jako šíření spikleneckých teorií, ale trochu se nad tím zamysleme, minimálně proto, že „není šprochu, aby na něm nebylo pravdy trochu“. Nicméně i v tomto ohledu si zachovejme chladnou hlavu a vlastní úsudek, protože „věřit všemu je stejná chyba jako nevěřit ničemu“, což je mimochodem i přísloví, ve kterém se na jiném místě této knihy věnuji informacím z internetu.

Další díly našeho seriálu o knize Konec finančních negramotů v Čechách si můžete přečíst ZDE!

NOVOU KNIHU PATRIKA NACHERA SI MŮŽETE ZAKOUPIT PŘÍMO ZDE!

Konec negramotů



Kniha Patrika Nachera: Stokrát vyslovená lež se nestane pravdou

Diskutovat (0)