Kniha Patrika Nachera:
Zvenku huj a vevnitř fuj


12. 09. 2018  00:55     Patrik Nacher     komentáře (0)

STŘEDEČNÍ SERIÁL - KNIHA KONEC FINANČNÍCH NEGRAMOTŮ V ČECHÁCH: Nahoře huj a vevnitř fuj, aneb nic nemusí být takové jak na první pohled vypadá. ČTĚTE DÁLE!

Kniha Patrika Nachera: Zvenku huj a vevnitř fuj




Zvenku huj, vevnitř fuj – aneb nestačí jen reklama, milá slova o šťastné rodině, které nic nechybí, úsměv od ucha k uchu, o nulových nákladech, minimálních úrocích, žádných rizicích a zářivé budoucnosti bez potíží a komplikací. Nemůžeme se rozhodovat jen na základě marketingových a reklamních, tedy programově povrchních informací. Musíme si uvědomit, že reklama je jenom jednosměrná zjednodušená komunikace takového obsahu, který se hodí zadavateli na straně jedné a zároveň zapadá do struktury vnímání diváka (co chce slyšet) a společenských očekávání, tedy co se považuje za moderní, módní a trendy, na straně druhé. Stejně jako si zjišťujeme například složení potravin, studujeme výkonnost elektroniky a komunikačních zařízení nebo třeba kvalitu různých spotřebičů, můžeme snadno zkoumat a ověřovat si podmínky produktů z reklam, finanční služby nevyjímaje, a počítat si jejich výhodnost. Někdy se to s tou pohádkou totiž přehání. Výjimečně vynecháme reklamy na finanční produkty a podíváme se na jiné obory. Pro lepší a plastičtější názornost. Jak uvidíte, zůstat monotematičtí by bylo opravdu na škodu.

Jedna společnost vyrábějící potravinové výrobky se u svého jogurtového nápoje vytasila se vskutku originálním složením. Prý jako jediný obsahuje probiotické bakterie L. casei Imunitass. No jo, ale žádná taková bakterie neexistuje. Správný název zní lactobacillus casei, což je druh mléčných bakterií. A na tom je krásně vidět, jak se pracuje v reklamě s virtuální realitou. Mágové zřejmě vyhodnotili, že kdyby se v reklamě vyskytl výraz podobný slovu „bacil“, nepůsobilo by to dobře, a tak bylo nutné se ho zbavit. To je to velké „L“. Ale to pro efektivní komunikaci a budoucí prodejnost nestačí, proto je tam třeba přidat nějaké slovo vyvolávající u nakupujících pocit bezpečí, ochrany, což hezky splňuje pojem imunita. Název byl na světě.

Podívejme se dále na takové zubní kartáčky. V reklamách vidíme, že údajně nejúčinnější jsou ty různě ohnuté, zahnuté, s rozdílnou velikostí a druhem štětinek, vzadu jiné, vepředu jiné, po stranách vyšší, uprostřed nižší, se samopohybující se hlavicí, s protiskluzovým držením. Prostě na naše zuby potřebujeme speciální a krásně vypadající kartáček, který nás skvěle zbaví nečistot v ústech, báječně ošetří naše zuby a je také samozřejmě parádně drahý. A za čas se jako z udělání objeví zase o něco lepší, výkonnější, nádhernější. Když jsem se ptal svých zubařů, jaký že to kartáček mám používat, tak mi ani jeden, opakuji ani jeden z nich, nedoporučil tyto „designové zázraky“, ale obyčejný, rovný a pro výrobce bohužel také levný. A podobné to je se všemi těmi holítky, plínkami, vložkami.

 

Další díly našeho seriálu o knize Konec finančních negramotů v Čechách si můžete přečíst ZDE!

NOVOU KNIHU PATRIKA NACHERA SI MŮŽETE ZAKOUPIT PŘÍMO ZDE!

Konec negramotů



Kniha Patrika Nachera: Zvenku huj a vevnitř fuj

Diskutovat (0)