Naučil Čechy zajímat se o vysoké bankovní poplatky. Teď pro ně vydal knihu


12. 12. 2015  00:53     Miroslav Zeman     komentáře (0)

Patrik Nacher začal už před více než deseti lety bojovat proti nepřiměřeně vysokým a někdy až extrémním bankovním poplatkům a vůbec protiklientskému chování bank. Vzbudil tak postupně u Čechů i médií zájem o tyto poplatky. Nyní Patrik pro čtenáře vydává knihu, která jim pomůže bojovat proti nespravedlnosti, ale i bojovat proti vlastní nedůslednosti a lenosti.

Naučil Čechy zajímat se o vysoké bankovní poplatky. Teď pro ně vydal knihu




Kde jinde by měl každý začít než u sebe. Toto poselství mimo jiné kniha "Konec finančních negramotů v Čechách přináší". Teprve pokud sám začnu být odpovědný k sobě i k druhým a řídím se heslem "nedůvěřuj jen tak, ale o to více prověřuj", pak mohu začít sám poukazovat na nespravedlnost druhých. Kniha ukazuje, že nejvíce věcí můžeme ovlivnit mi sami, v současných mantinelech a pravidlech, které jsou dány společností a současnými zvyklostmi. Zažíváme období poměrně široké svobody, která nám nejen přináší velké možnosti, ale také velká rizika. Ušetřit velké částky peněz a zlepšit život svůj i své rodiny tak mohou čtenáři knihy už jen změnou svého chování a přístupu. Teprve po zvládnutí této "disciplíny" se mohou čtenáři obrátit i ven. Mohou si všímat a poukazovat na nepravosti zejména poskytovatelů finančních služeb, exekutorů či úředníků, nebo protřelých obchodníků s čímkoliv a mohou i s těmito negativními jevy začít bojovat. Teď už nikoliv jen kvůli sobě, ale kvůli svému okolí, kvůli společnosti v níž žijí a třeba i v zájmu obecné spravedlnosti.

Právě tak přišel Patrik Nacher kdysi s nápadem nebýt pasivní, ale začít bojovat s nesmyslnými bankovními poplatky, na nichž Češi zbytečně a z počátku dokonce i bez tak typicky českého nadávání platili desítky miliard korun ročně. Mnoho lidí i přátel Patrika si přitom tenkrát klepali na čelo, do jakého zbytečného boje se to vydává.

Byla to dlouhá a těžká cesta, stála mnoho sil i prostředků a jaký je výsledek? Každý si může zrekapitulovat kam vývoj poplatků i přístupu bank po deseti letech boje proti poplatkům došel. Máme mnohem přívětivější a vnímavější banky. Můžeme vybírat z nebývalé konkurence bank a hlavně. Nejabsurdnější poplatky, které vyplynuly i z ankety o nejabsurdnější bankovní poplatek, banky v drtivé většině zrušily. Dnes už je takřka normální a běžné, že máte účet a základní bankovní služby bez poplatků. To si přitom před několika lety nikdo nedokázal představit a lidé byli bankami a jejich marketingovými agenturami masově přesvědčováni o tom, že platit poplatky a mlčet je něco normálního.

Patrik Nacher však nechce zůstat do budoucna v boji sám, protože potřebuje podporu a pomoc od čtenářů své knihy a svého webu Bankovnipoplatky.com. Právě nová kniha vám dá návod jak začít kriticky, ale i velkoryse přemýšlet o současných problémech, jak se jim nepoddat a jak s nimi můžete začít bojovat. Každý čtenář je unikátní a nenapodobitelná osobnost a přesto si v knize každý najde to své, co ho osloví a pomůže mu změnit náhled na mnoho věcí a finančních témat.

NOVOU KNIHU PATRIKA NACHERA SI MŮŽETE ZAKOUPIT PŘÍMO ZDE!

Konec negramotů



Naučil Čechy zajímat se o vysoké bankovní poplatky. Teď pro ně vydal knihu

Diskutovat (0)