Podnikatelé zvolili svou nejlepší banku!


19. 09. 2007  12:06     Miroslav Roch     komentáře (0)

Podnikatelé a živnostníci řekli jasně, která banka je pro ně nejužitečnější a poskytuje jim nejlepší služby. Stejně tak označili banku, která je z hlediska podnikatelů nejhorší. Podnikatelé mají již několik měsíců možnost prostřednictvím ankety pořádané portálem www.bankovnipoplatky.com ohodnotit banku, které jsou klienty.





Podnikatelé a živnostníci řekli jasně, která banka je pro ně nejužitečnější a poskytuje jim nejlepší služby. Stejně tak označili banku, která je z hlediska podnikatelů nejhorší.

  Podnikatelé mají již několik měsíců možnost prostřednictvím ankety pořádané portálem www.bankovnipoplatky.com ohodnotit banku, které jsou klienty.   Z hlediska bank, ale i podnikatelů se jedná o zásadní informaci, jak si která banka v očích živnostníků a podnikatelů vede a jak si klienti cení její služby a přístup. Důležitost informace ještě násobí fakt, že skupina podnikatelů se pro banky stává čím dál více lukrativnějším segmentem na trhu. Svoji roli zde hraje ekonomický růst, který přináší českým podnikatelům větší zisky a zároveň se zvyšuje prostor pro investice.   Z hlediska bank jsou klienti podnikatelé pro banky velmi důležití. Pokud se totiž bance podaří klienta z řad podnikatelů získat, zůstává tento klient své bance velmi často „věrný“. Svou roli zde však nesehrává pouze spokojenost se službami té které banky, ale také fakt, že podnikatelský účet je mnohem těžší zrušit a otevřít v bance jiné, než je tomu u účtů běžných.   Podnikateli totiž se zrušením účtu vznikají velké starosti, kdy musí upozorňovat, často písemně klienty či dodavatele na změnu svého účtu. U větších podnikatelů se pak může jednat o zásadní problém, který zapříčiní, že podnikatel zůstává u své banky i přesto, že není s jejími službami spokojený.  

A jaké jsou prozatímní výsledky velké ankety „Najdi si svoji banku“?

  Z výsledků je zřejmé, že lepší hodnocení získávají především banky menší, které mají individuální přístup ke svým klientům. Podnikatel se v menších ústavech velmi dobře orientuje a ví za kým a kdy má jít. Pro menší banku je navíc každý klient velmi důležitý, protože závislost na spokojenosti klientů zde hlavně v menších regionech je mnohem větší než u velkých bankovních domů.   Nejlepší bankou z hlediska podnikatelů je tedy prozatím Citibank, která získala průměrnou 8 bodovou známku.   Relevantnější srovnání díky velkému počtu hlasujících představuje porovnání velkých bank na českém trhu.   Mezi velkými bankami získala nejlepší známku ČSOB s průměrnou známkou 5, hned za ní se umístila GE-Money bank, která získala sice stejnou průměrnou známku, nicméně měla více negativních hodnocení. Jako třetí se umístila Česká spořitelna.  
CELKOVÝ PRŮMĚR Banka
8 Citibank
6 Poštovní spořitelna
6 Raiffeisenbank
5 ČSOB
5 eBanka
5 GE Money Bank
5 HVB Bank
5 Živnostenská banka
4 Česká spořitelna
4 Komerční banka
4 Waldviertler Sp.
3 IC Banka
1 Volksbank CZ
0 BAWAG Bank CZ

 

 



Podnikatelé zvolili svou nejlepší banku!

Diskutovat (0)