Půjčit si bez banky? Stává se realitou


19. 02. 2015  00:08     Miroslav Zeman     komentáře (0)

V České republice se stále více rozvíjí nová forma financování projektů. On-line půjčování prostřednictvím internetu mezi investorem a poskytovatelem půjčky. Jedná se o bezpečný způsob půjčování? 

Půjčit si bez banky? Stává se realitou




Banky ztrácejí v některých segmentech své nezastupitelné postavení. Tento trednd postupně roste. Některé bankovní produkty či služby postupně nabízejí různé specializované internetové servery. Tyto aplikace nenabízejí komplexní bankovní služby, aby se vyhnuly nutnosti licencí, ale fungují jako zprostředkovatelé transakcí mezi firmami, nebo osobami. Posledním případem je server zprostředkovávající půjčky.

Tento způsob financování v podstatě vylučuje nutnost účasti banky na financování projektu. To co dříve nebylo bez banky vůbec myslitelné, bude nyní určitou samozřejmostí. Smyslem projektu je zprostředkovat na internetu, prostřednictvím internetové aplikace kontakt investora poptávajícího úvěr a osoby či společnosti, která finanční prostředky pro financování projektu poskytne.

Projekty přitom fungují a budou fungovat na principu porovnání jednotlivých nabídek a jejich kvality tak jak to známe již nyní u jiných tradičnějších produktů. Bude tak možné vybírat jak úvěr, jehož konkrétní parametry si na webu porovnáte, tak i konkrétní projekt, který můžete svým prostředky zafinancovat.

Tyto projekty zaznamenávají v poslední době veliký boom. Jen před několika měsíci bylo oznámeno spuštění internetové aplikace pro přímou směnu cizích měn a to jak při nákupu tak při prodeji. Prodejce cizí měny si tak stanoví vlastní individuální kurz za konkrétní částky, které na webu nabízí a potencionální zájemce si pro sebe vybere tu nejvýhodnější nabídku. V přípravě jsou navíc další projekty tohoto typu.

Otázkou však je do jaké míry budou tyto projekty výdělečné a ziskové. Po spuštění se očekává ztráta, který se má dle plánů postupně snižovat. Zda se očekávání investora skutečně vyplní se ukáže v příštích letech.

POJĎTE ROZHODNOUT O SVÉ NEJVSTŘÍCNĚJŠÍ BANCE A OZNÁMKUJTE SVOU BANKU V UNIKÁTNÍM HODNOCENÍ PRVNÍHO KLIENTSKÉHO RATINGU BANK GEEN VSTŘÍCNÁ BANKA ZDE!

 

  geen_vstricna



Půjčit si bez banky? Stává se realitou

Diskutovat (0)