Zaujalo nás:
Jaké novinky chystají nové banky?


21. 08. 2012  15:59     Arsen Lazarevič (Měšec.cz)     komentáře (0)

Další články

Jak se novým bankám na našem trhu daří, kolik mají klientů a jakého objemu dosáhly jejich vklady? Jaké novinky chystají v letošním a v příštím roce?





Co banky nabídly v tomto roce nového a jaké novinky chystají?

mBank

Podle posledních údajů dosáhla mBank celkem 400 000 klientů. Celkový objem vkladů však tisková mluvčí nesdělila. Podle generálního ředitele Romana Truhláře má však banka rozpůjčováno na hypotečních úvěrech dvakrát méně, než dosahují vklady u této banky.  Jako novinku představila banka především aplikaci internetového bankovnictví pro mobilní zařízení s operačním systémem Android. Zároveň jsme vylepšili stávající aplikace pro telefony a tablety Apple s operačním systémem iOS. Nově je možné v aplikaci pro Android i iOS převádět prostředky na libovolné účty v rámci ČR. Všechny aplikace jsou pro klienty mBank zdarma, uvádí Ivana Buriánková, tisková mluvčí banky. Banka podrobné plány nesdělila, neboť je údajně generální ředitel na dovolené. Nedávno se však objevil průzkum, kde se banka ptala svých klientů na preference při volbě termínovaného vkladu. Je tedy možné, že se jich ze strany banky dočkáme.

Fio banka

Fio banka má 190 000 klientů, kteří zde mají uloženo 14,3 miliard korun. Banka za nejvýznamnější novinku pokládá uvedení hypotečních úvěrů – se slevou 0,5 % při refinancování úvěru s alespoň tříletou historií  bezproblémového splácení a LTV do 70 %. Podle tiskové mluvčí Venduly Žaloudíkové letošní rok překonal očekávání a banka získala přes 50 tisíc nových klientů. Na trh jsme uvedli vlastní platební karty a stali jsme se jednou z prvních bank na trhu, která vydává bezkontaktní karty. Rozšířili jsme pobočkovou i bankomatovou síť a máme nyní již 67 poboček a 110 bankomatů v ČR, uvádí. A co dalšího banka chystá? Do konce roku 2012 bychom chtěli na trh uvést aplikaci pro obchodování s cennými papíry přes smartphone, dodává. Banka by se také chtěla zaměřit na oblast elektronického bankovnictví, platebních karet, úvěrů nebo moderních technologií, dodává. 

Air Bank 

Air Bank na začátku srpna dosáhla mety 50 000 klientů, kteří měli v bance uloženo více než 20 miliard Kč.  Banka je se svými dosaženými výsledky spokojena. Úspěšný je podle banky především kodex mobility: Více než 1900 z nich přitom využilo takzvaného Kodexu mobility, v rámci kterého jsme jim bezplatně převedli všechny jejich trvalé příkazy a inkasa ze staré banky k nám. Otevřeli jsme pro ně letos také další pobočky a zvýšili tak jejich celkový počet na osmnáct. Co nás ale možná těší nejvíce ze všeho, je, že jsme přišli na trh s úplně novým konceptem banky, kterou by mohli mít lidé rádi, a ukázalo se, že to skutečně možné je, uvádí tiskový mluvčí Vladimír Komjati. Banka chystá také spuštění úvěrových produktů: Nejvýznamnější novinku však plánujeme až na letošní podzim, kdy plánujeme spustit nabídku úvěrů. Do konce letošního roku bychom také rádi představili první aplikaci pro ovládání účtu z mobilního telefonu, nastiňuje  Vladimír Komjati. Do konce roku by banka ráda získala celkem 70 000 klientů. V roce 2013 chce být banka aktivní v oblasti mobilního bankovnictví nebo bezkontaktních plateb a dalších služeb:  Klienty určitě potěšíme i novými pobočkami a bankomaty. Vedle toho budeme nadále vylepšovat naše současné služby tak, aby nás mělo rádo stále více lidí. Nadále platí, že po pěti letech od startu chceme mít čtvrt milionu spokojených klientů, dodává Komjati. 

Zuno Bank

V Zuno Bank si otevřelo účet 50 000 klientů, vklady dosáhly 14 miliard Kč. Zuno je také úspěšná na Slovensku. Dohromady se slovenskými klienty má ZUNO už více než 100 000 klientů a přes 22 miliard korun na vkladech,  uvádíLukáš Tomis. Výrazné změny se dočkal také ceník banky, který pro klienty znamenal příjemné překvapení. Nejnověji jsme vyhověli četným přáním našich klientů a od srpna jsme změnili ceník. Největší změna nastala v oblasti výběrů z bankomatů, kde nabízíme jeden výběr v měsíci bez poplatků a u dalších výběrů jsme poplatek snížili o 30 procent. Kromě toho mohou nyní klienti s ÚČTEM PLUS vybírat bez jakýchkoli poplatků ve všech bankomatech v zahraničí, dodává. A co banka chystá? Letos by chtěla banka nabídnout klientům bezkontaktní kreditní karty a nativní aplikaci ZUNO bankovnictví pro chytré telefony s operačními systémy Android a iOS, tvrdí Tomis. Banky by ráda expandovala do dalších zemí v regionu: Náš online model banky bychom rádi představili i v dalších evropských zemích jakými budou Maďarsko nebo Polsko. Pro příští rok hodlá ke svým produktům nabízet ‚exkluzivní nabídky‘, dodává.  Jaké to budou, však banka neuvádí.

Equa bank 

Equa bank má vklady ve výši 5 miliard korun a 17 tisíc klientů. Pochvaluje si především úspěšný rozjezd hypotečních produktů, kde zájem klientů překonal očekávání. Dále se rozrostla naše síť poboček, průběžně se nám daří zvyšovat počet našich klientů, postupně přibývají i další vylepšení v internetovém a mobilním bankovnictví, zavádíme nové výhodně úročené spořicí produkty (nejnověji spořicí účet EXTRA s úrokem až 2,6% p. a.), uvádí Kateřina Pospíšilová, tisková mluvčí banky. Nejdůležitější bylo pro banku spuštění hypotečních produktů, kde se chce zaměřit především na oblast refinancování. Na podzim připravuje banka nabídku spotřebitelských úvěrů. Vývoj probíhá v souladu s našimi plány. Na podzimní období připravujeme spuštění nabídky spotřebitelských úvěrů, dodává.

Axa bank

Počet klientů ani vklady Axa bank nesdělila, uvedla jen: V letošním roce se zvýšil počet klientů o více než 30 % a jsme potěšeni, že příliv nových zákazníku stále trvá. Stejně tak objem vkladu vzrostl o 22 %.  Banka pokládá za úspěšné spuštění pilotního provozu v oblasti hypoték v Praze a Středočeském kraji. Potvrzuje se nám, že klienti slyší na jednoduchou nabídku a co nejvýhodnější úrokovou sazbu, uvedl Petr Pařízek z agentury Ogilvy, která banku mediálně zastupuje. A co chystá banka v roce 2013? Budeme i nadále podporovat a rozvíjet spořicí účet, který je vlajkovou lodí naší banky. Zaměříme se na rozšíření prodeje hypotečního úvěru po celé České republice. Připravujeme řadu aktivit k dosažení našeho hlavního cíle, kterým je spokojený a věrný klient AXA Bank, dodává Pařízek.



Zaujalo nás: Jaké novinky chystají nové banky?

Diskutovat (0)


Další články k tématu

Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16602802368

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1670
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4820
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8250
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3780
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,7300
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0573
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více