110. DÍL - Ideální banka 21. století:
Ideální banka má pomáhat, ne jen vydělávat


20. 11. 2017  00:09     Miroslav Zeman     komentáře (0)

PONDĚLNÍ A ČTVRTEČNÍ SERIÁL - IDEÁLNÍ BANKA 21 STOLETÍ: V rámci osmého ročníku soutěže středních a vysokých škol přinášíme jednotlivé práce studentů od těch nejlepších po ty méně úspěšné. Podívejte se tak spolu s námi na svět očima našich dětí. 113. místo získal student Anna Pokutová z Gymnázia Krnov. ČTĚTE DÁLE!

110. DÍL - Ideální banka 21. století: Ideální banka má pomáhat, ne jen vydělávat




Anna Pokutová je studentkou Gymnázia Krnov. Tato škola se účastní naší soutěže poprvé. Za tu krátkou dobu však stihla přihlásit velmi zajímavé a kvalitní práce svých studentů. Těšíme se na aktivní účast této školy i v dalším ročníku. Tato studentka zvolila formu písemné úvahy na ideální bankou. Ideální banka by měla umět podpořit a motivovat podnikatele, kterým by měla nabízet nadstandardní služby a nejrůznější bonusy.

CELOU PRÁCI ANNY POKUTOVÉ NALEZNETE ZDE:

Ideální banka by se dle mého názoru měla starat o to, jak lidem pomáhat a ne jen hledat způsoby, jak na nich co nejvíce vydělávat.

Co se týče změn, rozhodně bych zrušila poplatky za bezhotovostní převody. Proč by lidi měli platit
za převod peněžních prostředků z jednoho účtu na druhý?         
Vím, že v dnešní době už existují banky, které poskytují vedení účtu zdarma, přesto jsou zde i banky, které za tuto službu požadují peníze. Některé banky mají tyto částky poměrně vysoké. Pokud by tyto poplatky nemohly být úplně zrušeny, určitě by bylo lidem prospěšné, kdyby byly alespoň sníženy. Zvýhodnila bych nově začínající podnikatele formou benefitu a úlev při poskytování dlouhodobých úvěrů. Podpořila bych je například poskytnutím fleetových karet, kterou vyvinula firma LUKOIL umožňující bezhotovostní tankování. Pokud by byla fleetová karta nabídnuta podnikateli, měl by si na oplátku založit u banky účet nebo naopak bych za úvěry poskytovala podnikatelům tyto karty. Podnikatelům bych také zlevnila převody z účtu ze zahraničí.

Dalším příjemnou změnou by bylo zrušení poplatků za převody v rámci stejné banky. Myslím si, že by bylo vhodné, kdyby převody fungovaly i přes víkendy a svátky. Většina lidí má v tyto dny více času
a více nakupují i přes internet.                                                                                                                               

I přesto, že některé banky poskytují výběry z bankomatu zdarma, stále se najdou banky, které si
za výběr z bankomatu účtují určité peníze. Tyto poplatky mi přijdou úplně zbytečné.

 Dnes je ve světě nejpoužívanější internet, proto by bylo dobré, kdyby internetové bankovnictví bylo zdarma. Spousta lidí preferuje obsluhu svého účtu z domu. Internetové bankovnictví poskytuje mnoho výhod a je pro lidi snadnější, také poplatky bývají u těchto služeb nejnižší. Naopak je ale nevýhodou, že v některých případech se mohou objevovat bezpečnostní problémy. Autorizace uživatele je prováděna pomocí kódu, který je zaslán SMS. Za tyto SMS bych poplatky zrušila úplně. Kvůli starším lidem bych internetové bankovnictví zpřehlednila a zjednodušila. Tito lidé by také rádi obsluhovali své bankovnictví z pohodlí svého domova, ale jelikož nejsou až tak seznámeni s dnešními technologiemi a vymoženostmi, tuto změnu by určitě uvítali.

V neposlední řadě bych nabídla studentům výhodnější úvěry. Mohlo by jim to velmi pomoci při jejich studiu.

Partnerem soutěže IDEÁLNÍ BANKA 21. STOLETÍ je dlouhodobě Air Bank, tedy banka, která na tuzemském trhu rovněž vyniká svou inovativností a snahou přinášet klientům neustále nová a efektivní řešení.

Air Bank

DALŠÍ SOUTĚŽNÍ PRÁCE SOUTĚŽÍCÍCH A INFORMACE O SOUTĚŽIL NALEZNETE ZDE!



110. DÍL - Ideální banka 21. století: Ideální banka má pomáhat, ne jen vydělávat

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16604099344

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1670
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4820
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8250
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3780
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,7300
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0573
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více