51. DÍL - Ideální banka 21. století:
Investujte bez rizika s ideální bankou


14. 11. 2016  00:34     Miroslav Zeman     komentáře (0)

PONDĚLNÍ A ČTVRTEČNÍ SERIÁL - IDEÁLNÍ BANKA 21 STOLETÍ: V rámci osmého ročníku soutěže středních a vysokých škol přinášíme jednotlivé práce studentů do těch nejlepších po ty méně úspěšné. Podívejte se tak spolu s námi na svět očima našich dětí. 55. místo získala studentka Tereza Rozdolská z UHK. ČTĚTE DÁLE!

51. DÍL - Ideální banka 21. století: Investujte bez rizika s ideální bankou




Tereza Rozdolská je studentkou Univerzity Hradec Králové. Tato vysoká škola je bezkonkurenčně nejaktivnější školou v letošním ročníku soutěže s největším počtem přihlášených studentů. Univerzitě tak za její aktivitu a zájem o vysokou kvalitu a význam soutěže vřele děkujeme. Studentka popisuje ve své práci ideální stránky ideální banky. Jedním z hlavním produktů banky je možnost investovat s bankou stejně jako investuje sama banka. Klienti tak investují téměř bez rizika s jistotou slušného výdělku.

"V dnešní době, kdy si můžeme vybírat z velkého množství různých bank, je občas těžké si vybrat tu nejlepší. Všechny se předhání v nabídce co možná nejvýhodnějších služeb pro své klienty a já se budu snažit v tomto textu nastínit, jak by mohla vypadat nabídka té nejlepší z nich. Té ideální banky.

Jaký je hlavní cíl banky? Vydělávat. A jaké nástroje banka používá, aby tohoto cíle dosáhla? Kromě všeho jiného také investuje, například obchoduje na burze nebo nakupuje dluhopisy. Ideální banka by mohla přijít s programem “Investujte s námi”. Klient by bance svěřil své prostředky, které chce investovat a banka by mu poskytla informace o tom, jak bude jeho investice vypadat, přičemž by se jednalo o investici totožnou s tou, jakou provádí banka. Bankovní ústav by v podstatě vystupoval jako důvěryhodný poradce při investování, čehož by mohli využít lidé, kteří s investováním nemají až takové zkušenosti. Klienti by měli jistotu, že se peníze zhodnotí, protože banka musí být zisková a musí vědět, jak investovat správně a s co nejmenším rizikem. A co by z toho všeho měla banka? Ideální banka by si v případě neúspěšné investice (jejíž pravděpodobnost je ale velmi malá) nenárokovala na klientovi nic. V případě úspěšné investice by to byly drobné manipulační poplatky spojené s uskutečněním investice a 2,5% z celkového zisku klienta.

Co dalšího by mělo doplňovat portofolio ideální banky? Kromě bezplatného vedení všech účtů a přijatelných úrokových sazeb u krátkodobých i dlouhodobých úvěrů by jistě měla nabízet širší spektrum služeb v oblasti Internet bankingu.

Mladí lidé si v dnešní době s Internet bankingem hravě poradí. To ale neplatí o seniorech a starších lidech, kteří mnohdy nemají ani ponětí o tom, jak Internet banking používat. Pro mnoho z nich je také velmi obtížné jezdit do nejbližší bankovní pobočky, aby uskutečnili danou transakci. Proto bych vytvořila tým lidí, kteří by jezdili po městech a obcích a “šířili osvětu” tam, kde je o to zájem. Formou seminářů přístupných veřejnosti by učili lidi, co to Internet banking je, jak se do něj dostat, jak se v něm orientovat, jak ho používat etc. Na škodu by nebylo ani to, kdyby měli tito školitelé osvojené alespoň základy psychologie, protože speciálně ze strany starších lidí je zde velký problém s důvěrou v tyto bankovní služby a občas je těžké je přesvědčit, že se opravdu není čeho bát."

Partnerem soutěže IDEÁLNÍ BANKA 21. STOLETÍ je dlouhodobě Air Bank, tedy banka, která na tuzemském trhu rovněž vyniká svou inovativností a snahou přinášet klientům neustále nová a efektivní řešení.

Air Bank

DALŠÍ SOUTĚŽNÍ PRÁCE SOUTĚŽÍCÍCH A INFORMACE O SOUTĚŽIL NALEZNETE ZDE!



51. DÍL - Ideální banka 21. století: Investujte bez rizika s ideální bankou

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16703590752

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1650
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,5310
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8250
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3845
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,7450
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0561
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více