Aktualizováno:
Víte, kolik stojí nejabsurdnější poplatky z finále naší ankety ve vaší bance?


21. 02. 2011  00:03     www.bankovnipoplatky.com     komentáře (2)

Anketa o nejabsurdnější poplatek 2010 jde do finále! Dnes začal poslední týden, v němž můžete ovlivnit pořadí letošního – již šestého – ročníku ankety o nejabsurdnější bankovní poplatek 2010. Z průběžných výsledků lze říci, že soutěž má dva favority. A propos, víte, kolik dělají právě tyto poplatky ve vaší bance?





Do finálového klání hlasující poslali pět bankovních poplatků – poplatek za výběr na přepážce z vlastního účtu, poplatek za zjištění zůstatku přes bankomat, poplatek za vložení variabilního symbolu do příkazu k úhradě, poplatek za předčasně splacený úvěr a poplatek za výpis z účtu zaslaný elektronickou cestou. Zatím se drží v pořadí odpovídající výše uvedenému, přičemž distribuce hlasů naznačuje, že si to o výsledek rozdají poplatek za výběr na přepážce z vlastního účtu a poplatek za zjištění zůstatku přes bankomat.   Zjišťovali jsme, zda tyto poplatky klienti platí ve vybraných tuzemských bankách, stejně jako to, kolik tyto poplatky stojí. Existuje banka, v níž ani jeden poplatek-favorit na vítězství neexistuje? V tomto ohledu dopadla nejlépe FIO banka, i když s omezeními. Při výběru do 1000 Kč na přepážce zaplatíte 30 Kč, zjištění zůstatku přes jiný bankomat než bankomat ČSOB vás přijde na 9 Kč. FIO banku následuje Poštovní spořitelna (zjištění zůstatku zdarma, vybírá pouze poplatek za výběr na přepážce ve výši 26 Kč), mBank (výběr na pobočce za 35 Kč, zjištění zůstatku v cizích ATM zdarma, vlastní banka nemá) a UniCredit Bank (pohled na zůstatek zdarma, 55 Kč za výběr na přepážce).   Klient LBBW je na tom zcela totožně jako klient UniCredit Bank, o pět korun dražší výběr na přepážce má Raiffeisenbank. Ta ale vychází vstříc svým klientům od dubna 2011, kdy nabídne jeden výběr na přepážce měsíčně zdarma.   Chcete ovlivnit výsledky ankety? Hlasujte ZDE!   Zeptali jsme se, jak by hlasoval Patrik Nacher, provozovatel portálu www.bankovnipoplatky.com: „Osobně jsem hlasoval pro poplatek, který je zatím na druhém místě. Jde o bezhotovostní operaci a zpoplatňovat klientovi dotaz přes bankomat na to, kolik má aktuálně zůstatek na účtu, považuji za typicky absurdní poplatek. Tato operace je tak paradoxně často dražší, než výběr peněz z bankomatu".  

TABULKA – dva favorité na vítězství v anketě o nejabsurdnější bankovní poplatek 2010 a jejich výše v jednotlivých bankách - NAJDETE TAKÉ V PŘÍLOZE.

   Pozn. V původním materiálu bylo uvedeno, že výběr v GE Money Bank a Komerční bance stojí 1 % z vybírané částky, což byla chybná informace, vztahující se k výběru platební kartou. Hotovostní výběr na pobočce je v obou případech zpoplatněn 60 Kč.        


Aktualizováno: Víte, kolik stojí nejabsurdnější poplatky z finále naší ankety ve vaší bance?

vlož peníze a zaplať
vložením peněz přímo na účet svůj nebo jako 3. osoba (pro zkrácení času převodu) musím zaplatit od 4...
Obrázek
Ten obrázek se povedl, nemohl být lepší a přesnější....:-)...
Diskutovat (2)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16612125104

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1670
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4820
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8250
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3780
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,7300
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0573
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více