ČSOB rozdělí 1 milion korun mezi devět projektů, které podpoří finanční gramotnost


03. 05. 2017  14:06          komentáře (0)

Do osmého ročníku ČSOB Nadačního programu vzdělání se přihlásilo celkem 92 organizací, z nichž 31 postoupilo do druhého kola. Nakonec odborná porota vybrala 9 projektů, mezi které rozdělí 1 milion korun. Všechny projekty se zaměřují na zvýšení finanční gramotnosti. V červnu odstartuje další výzva s tématem Bezpečnost v online prostředí.

ČSOB rozdělí 1 milion korun mezi devět projektů, které podpoří finanční gramotnost




 „Výběr nebyl letos vůbec snadný, přihlášené projekty se vyznačovaly vysokou kvalitou. Při hodnocení jsme se opět soustředili na interaktivitu. Iniciativy, které vtahují cílovou skupiny ‚do hry‘, se v předchozích ročnících programu osvědčily, protože vykazují větší úspěšnost a dlouhodobější dopad na ty, které oslovují,“ vysvětluje cíle programu Alena Králíková, manažerka společenské odpovědnosti ČSOB. Podpořené projekty se zaměřují na zvyšování finanční gramotnosti u dětí a mladých lidí z dětských domovů a sociálně znevýhodněného prostředí, seniorů, osob onkologicky nemocných, se zrakovým a sluchovým postižením, po výkonu trestu a u žen a jejich dětí žijících v azylových domech.

Nejvyšší udělený grant ve výši 199 478 Kč putuje organizaci RUBIKON Centrum, která se zaměřila na finanční gramotnost a dluhové poradenství pro osoby opouštějící vězení. Příspěvek pomůže organizaci doplnit funkční model vzdělávání pro vězně zaměstnané v rámci jejího sociálního podniku ve věznici Vinařice a vytvořit jim na míru šitý plán finančního hospodaření a řešení dluhů po propuštění. Organizace chce navíc minimálně dva úspěšné klienty zapojit v roli peer mentorů do doprovázení dalších osob po propuštění, kdy využijí své zkušenosti s řešením obdobných překážek a díky individuálnímu proškolení a koučinku získají pro tuto činnost nové dovednosti.

Finanční gramotnost je jednou z oblastí společenské odpovědnosti a udržitelnosti ČSOB. „Jako banka považujeme za samozřejmost přispívat k rozvoji a vzdělávání společnosti v různých tématech, která souvisí s úrovní finanční gramotnosti. Věříme, že když mají lidé dostatek informací, se kterými umí kriticky pracovat, přistupují zodpovědněji k řešení finančních situací, které jim život přináší,“ doplňuje Alena Králíková.

Na realizaci projektů mají organizace rok, začít mohou již 1. června 2017. Ve stejný den bude také vyhlášena druhá výzva v rámci ČSOB Nadačního programu vzdělání s tématem Bezpečnost v online prostředí. I v tomto případě rozdělí ČSOB 1 milion korun.



ČSOB rozdělí 1 milion korun mezi devět projektů, které podpoří finanční gramotnost

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16524202656

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1550
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4670
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8270
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3610
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,6875
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0552
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více