ČSOB vybrala návrh nové budovy v Hradci Králové


26. 07. 2016  15:45          komentáře (0)

ČSOB se rozhodla postavit regionální sídlo na pozemcích v rozvojové zóně Aldis v Hradci Králové, které zjednoduší a zefektivní spolupráci celé skupiny a umožní koncentrovat nové rozvojové aktivity do jedné budovy. ČSOB nechala zpracovat několik architektonických studií nové budovy a pro projekt nakonec vybrala návrh architektonického ateliéru Projektil architekti.

ČSOB vybrala návrh nové budovy v Hradci Králové




Banka se v Hradci Králové rozhodla vybudovat architektonicky nadčasový bankovní dům, který citlivě zapadne do kontextu města. Oslovila sedm architektonických ateliérů, se kterými pracovala na různých koncepcích a nakonec si vybrala návrh ateliéru Projektil architekti. „Rozhodli jsme se pro variantu, která nejlépe splňuje naše požadavky a zároveň přináší potřebný impuls pro oživení místa a vytvoření zajímavého veřejného prostoru. Věřím, že architektura stavby přinese inspirativní pracovní prostředí a současně bude mít pozitivní vliv na kultivaci a další rozvoj celého okolí a v jeho důsledku tak podpoří vznik nového lokálního centra,“ říká Petr Knapp, vrchní ředitel a člen představenstva ČSOB.

 

Projektil architekti představují skupinu architektů, kteří jsou známí tím, že tvoří úspornou, vstřícnou a svěží architekturu, a prosazují spojení současného umění, designu, architektury a krajiny. Lokalita se tak dočká potřebného oživení, což může do budoucna pomoci rozmachu i na okolních pozemcích. „Jsem velmi potěšen přístupem ČSOB k plánované investici, k jejich odpovědnosti a součinnosti s městem,“ říká Zdeněk Fink, primátor města Hradec Králové.

 

V budově bude sídlit klientské centrum, zpracovatelské centrum a další podpůrné obchodní útvary ČSOB. Vedle kavárny nabídne budova ve svém parteru také prostory pro několik obchodů a bude v ní umístěna regionální pobočka pro retailovou, korporátní i privátní klientelu. Samotná stavba bude zahájena až po vypracování dokumentací a získání veškerých potřebných povolení, optimistický termín ukončení stavby pak připadá na rok 2020. V tuto chvíli probíhá předprojektová, tedy přípravná fáze.

Vizualizace budovy



ČSOB vybrala návrh nové budovy v Hradci Králové

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16588158240

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1530
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4390
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8215
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3325
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,6725
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0539
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více