ČSOB vyhrála Cenu Via Bona pro Dobrou firmu


29. 05. 2017  15:04          komentáře (0)

Letošní ročník Ceny Via Bona se stal symbolickou oslavou dvaceti let české filantropie. Nadace Via uděluje ocenění těm, kteří svými činy pomáhají druhým a snaží se změnit své okolí a společnost k lepšímu již dvě desetiletí. Za tu dobu bylo oceněno 123 filantropických příběhů, z nichž v tomto roce vybrala odborná komise 20 nejsilnějších, rozdělila je do 4 kategorií, a veřejnost poté hlasovala pro ty nejzajímavější. Za dlouhodobou společenskou odpovědnost, v rámci které ČSOB podporuje například vzdělávání, profesionalizaci neziskovek či různé veřejně prospěšné projekty, si banka zasloužila hlavní cenu v kategorii Dobrá firma.




„Ocenění pro Dobrou firmu nás velmi těší především z toho důvodu, že o něm rozhodla veřejnost svým hlasováním. Jsme rádi, že lidé vnímají ČSOB jako společensky odpovědnou firmu a vědí o našich veřejně prospěšných aktivitách. Je to pro nás samozřejmě také impuls do dalších let, abychom i nadále pokračovali v tom, co děláme – nejen v oblasti filantropie, ale také odpovědného a udržitelného podnikání. To v případě ČSOB stojí na čtyřech pilířích: finanční gramotnosti, odpovědnosti k životnímu prostředí, podpoře podnikání a longevity,“ říká Alena Králíková, manažerka společenské odpovědnosti ČSOB.

Výroční večer se uskutečnil 23. května v Pražské křižovatce. Kromě předávání cen si účastníci společně připomněli nejvýznamnější filantropické příběhy jednotlivců i firem, program byl navíc doplněn o odpolední panelovou diskuzi na téma „Budoucnost filantropie“. Od roku 1998 Nadace Via ocenila 123 příběhů a v letošním roce se z nich při příležitosti oslavy dvacetileté existence rozhodla vybrat právě dvacet nejsilnějších. Příběhy byly rozděleny do 4 kategorií – Individuální filantropie, Regionální filantropie, Mladý filantrop a Dobrá firma. V poslední zmíněné kategorii zvítězila právě ČSOB, která byla takto oceněna za svojí prospěšnost, systematičnost a promyšlenost finanční i nefinanční podpory dobročinných projektů.

Banka se společenské odpovědnosti dlouhodobě a koncepčně věnuje, přičemž záběr veřejně prospěšných aktivit je nebývale široký - od profesionalizace neziskovek, přes podporu vzdělávání studentů, komunitního života a sousedských vztahů, až třeba po dobrovolnictví vlastních zaměstnanců v podobě odborné i manuální pomoci.  Mezi unikátní projekty patří i Karta dobré vůle, díky níž klienti při svých platbách přispívají na veřejně prospěšné projekty. Filantropie započala v ČSOB již v devadesátých letech, kdy banka spolu s Výborem dobré vůle – Nadací Olgy Havlové pomocí stipendií podporovala zdravotně postižené a sociálně slabší studenty, a v této podpoře díky Fondu vzdělávání stále pokračuje.



ČSOB vyhrála Cenu Via Bona pro Dobrou firmu

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16621492336

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1670
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4820
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8250
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3780
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,7300
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0573
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více