Exkluzivně:
Majitelé sKaret budou za Cash Back platit, na rozdíl od klientů ostatních bank…


23. 08. 2012  11:29     Redakce BP.com     komentáře (3)

Česká spořitelna se zuby nehty brání narčením, že na své sociální kartě (sKarta) vydělává na příjemcích sociálních dávek prostřednictvím nadbytečných poplatků. Minimálně v případě jednoho se jí však bude bránit jen velmi těžko – jedná se o službu výběru hotovosti na pokladnách u obchodníků, tzv. Cash Back.





Služba výběru v obchodech (Cash Back) už je v České republice poskytována pěkných pár let (v listopadu 2006 ji začala nabízet ČSOB a Poštovní spořitelna postupem času se přidaly další banky) a rychle si získala u bankovních klientů oblibu. V obchodě platíte kartou a přitom si uvědomíte, že si chcete ještě něco koupit v trafice, květinářství, nebo si dát kávu v restauraci, kde neberou karty… Tak si prostě přímo na pokladně obchodu vyberete hotovost… Jednoduché, rychlé, a hlavně zdarma. Tedy, jak pro koho…

. PŘESTANETE POTŘEBOVAT SKARTU? NEODCHÁZEJTE OD ČS, ŘEKNOU VÁM NA ÚŘADU PRÁCE! .

Jak uvádí následující tabulka, ze skupiny retailových bank, jejichž sazebníky jsme prohlédli, službu Cash Back mohou čerpat zdarma všichni spotřebitelé vyjma části klientů Air Bank (u Malého tarifu) a také České spořitelny. A to je právě ten problém. Za službu musí platit „nejen“ klasičtí zákazníci České spořitelny, kteří to dělají dobrovolně – ti se ovšem mohou kdykoliv sbalit a přejít k jiné bance – ale také majitelé sKarty, jimž povinnost využívat služby České spořitelny přikáže stát formou zákona. „Je to evidentní, protože služba je na trhu běžně poskytována zdarma. Pokud stát někoho legislativně donutí využívat nějakou službu u komerčního subjektu, měl by zároveň zajistit, aby ta služba byla levnější než je nejlevnější na trhu, co je v tomto případě za nulu,“ říká majitel serveru www.bankovnipoplatky.com Patrik Nacher. „Jako klient České spořitelny se mohu rozhodnout, jestli službu budu využívat za 6 Kč, nebo přejdu jinam a ušetřím. Banku jsem si ale vybral dobrovolně, takže ať služba stojí klidně padesátikorunu. To je v pořádku. Jako „přinucený“ majitel sKarty však nemám na výběr, proto by mělo docházet k jednoduchému porovnání s trhem. Poskytovat službu majitelům dávek zdarma by podle mého názoru mělo být logickým vyústěním a rozhodnutím  samotné České spořitelny,“ pokračuje Nacher.

. VŠE O SKARTĚ NALEZNETE ZDE! .

Ne každý žije v centru města, kde se to bankomaty jen hemží a pro majitele dávek, zejména handicapované, je každá další povinnost překonat vzdálenost velmi náročná, nemluvě o každém dalším (zbytečně) zaplaceném poplatku. Pro mnoho majitelů sKaret by tak mohl být Cash Back další alternativou, jak se dostat ke svým penězům. Rychle („Nemusím hledat bankomat!!!“) a levně („Nemusím vybírat z bankomatu ČS za 6 Kč (2. a další výběr), nemusím vybírat z bankomatu cizí banky za 40 Kč nebo na přepážce banky za 40 Kč“).

 

Tabulka: Poplatek za službu CashBack v tuzemských bankách:

Banka

Poplatek

Air Bank 0 / 5 Kč*
Citibank Neposkytuje
Česká spořitelna 6 Kč
ČSOB 0 Kč
Equa Bank 0 Kč
Fio banka 0 Kč
GE Money Bank 0 Kč
Komerční banka 0 Kč
LBBW Neposkytuje
mBank 0 Kč
Poštovní spořitelna 0 Kč
Raiffeisenbank 0 Kč
UniCredit bank 0 Kč
Volksbank 0 Kč
ZUNO Neposkytuje
Zdroj: ceníky jednotlivých bank, zpracování: www.bankovnipoplatky.com * Malý / Velký tarif


Exkluzivně: Majitelé sKaret budou za Cash Back platit, na rozdíl od klientů ostatních bank…

Objížďka
je přeci relativně jednoduchá: První pohyb je zdarma, takže to jediné, co bych udělal, je převod ce...
Základním problémem se nikdo nezabývá.
Tj. jedná se přece jen o bankovní produkt, který nemá nic společného s kartou sociálních systémů vym...
Slovo do pranice
Jsem zvědav na výmluvy, vytáčky MPSV a ČS......
Diskutovat (3)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16558888112

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1530
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4390
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8215
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3325
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,6725
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0539
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více