Expobank jmenovala nové členy představenstva


04. 04. 2017  16:12          komentáře (0)

Expobank CZ posiluje vedení banky o tři nové členy představenstva. Ilya Mitelman bude jako člen představenstva zodpovídat za oblasti řízení rizik, lidských zdrojů a marketingu. Po formálním dokončení všech schvalovacích procesů zastane Ilya Mitelman také funkci generálního ředitele banky (CEO). 

Expobank jmenovala nové členy představenstva




Dalším členem představenstva byl jmenován Igor Strehl, do jehož agendy spadá péče o mezinárodní firemní klientelu, retailové a privátní bankovnictví. Petra Kaplanová bude jakožto nově jmenovaná členka představenstva řídit Právní oddělení, Compliance a oblast prevence legalizace výnosů z trestné činnosti a financování terorizmu (AML & CFT). Do její agendy spadá také management majetkových účastí Expobank.

 

Ilya Mitelman

Ilya Mitelman (43) přišel do České republiky z AS Expobank v Lotyšsku, kde strávil posledních pět let jako člen představenstva a od roku 2014 působil i jako generální ředitel. V AS Expobank zodpovídal za strategii rozvoje banky a uváděl do praxe agendu představenstva. Během svého úspěšného působení v AS Expobank se stal také ředitelem Walbrook Capital Markets Limited, UK, zde se věnoval nastavování firemních cílů a obchodní strategie. V průběhu své kariéry byl několik let také generálním ředitelem Orient Express bank a MDM Bank v Rusku. Ilya Mitelman získal titul v oboru právo na Kemerovské státní univerzitě v Rusku a absolvoval také program v oblasti Leadershipu. Jeho mateřským jazykem je ruština, mluví plynně anglicky. Ilya Mitelman je ženatý a má dvě děti.

 


Igor Strehl Igor Strehl (49) má rozsáhlou síť mezinárodních kontaktů, za něž vděčí své více než dvacetileté zkušenosti v bankovním sektoru. Do Česka přichází z Rakouska, kde byl od roku 2013 členem představenstva Sberbank Europe. Na starosti měl rozvoj firemního a investičního bankovnictví napříč skupinou Sberbank Europe včetně všech dceřiných společností ve východní Evropě. V roce 2007 působil ve vedení VTB Bank v Německu jako její generální ředitel, o tři roky později zastával stejnou pozici ve Vídni v evropském sub-holdingu ruských VTB Bank. Před nástupem do VTB byl náměstkem ředitele Commerzbank v Rusku. Igor Strehl získal titul z oboru ekonomie na Plechanově ekonomické univerzitě v Moskvě. Hovoří plynně anglicky, německy a jeho rodným jazykem je ruština.

 


Petra Kaplanova

Petra Kaplanová (30) přišla do Expobank v roce 2014, kdy probíhala změna majoritního akcionáře banky z LBBW Stuttgart na Expobank LLC. Stala se ředitelkou Právního oddělení & Compliance a byla rovněž klíčovou osobou v rámci procesu úspěšného přechodu banky v návaznosti na změnu akcionářské struktury. V minulosti pracovala pro Prima banku Slovensko (dříve Dexia banka Slovensko), kde započala svou kariéru právničky v roce 2010. Petra Kaplanová získala magisterský titul na Právnické fakultě Univerzity Komenského v Bratislavě. V bance je členkou komise Distressed Asset Committee. Hovoří plynně slovensky, česky a anglicky.

 




Expobank jmenovala nové členy představenstva

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16552627360

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1530
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4390
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8215
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3325
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,6725
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0539
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více