HROMADNÉ VYMÁHÁNÍ POPLATKU ZA VEDENÍ ÚVĚROVÉHO ÚČTU - důležité otázky a odpovědi!


30. 04. 2013  08:12     BP.com     komentáře (8)

Je jasné, že tak velká akce jako HROMADNÉ VYMÁHÁNÍ POPLATKŮ ZA VEDENÍ ÚVĚROVÉHO ÚČTU vzbuzuje otazníky. Obzvláště když si uvědomíme, že zatím žádné takové klientské tažení dosud nebrnkalo na nervy poskytovatelům služeb, kteří si připadají velmi silní v „kramflících“. To na banky bezpochyby sedí. Proto opět přinášíme odpovědi na otázky, které se člověku váhajícím nad tím, zda bylo/je/bude připojení se k projektu dobrým nápadem, mohou honit hlavou.

HROMADNÉ VYMÁHÁNÍ POPLATKU ZA VEDENÍ ÚVĚROVÉHO ÚČTU - důležité otázky a odpovědi!




.

HROMADNÉ VYMÁHÁNÍ POPLATKŮ ZA VEDENÍ ÚVĚROVÉHO ÚČTU - ZAPOJTE SE ZDE

.

OTÁZKA: Jaké jsou výhody zapojení se do Hromadného vymáhání poplatků?

Projekt klientům nabízí nejvýhodnější podmínky k tomu, aby s pomocí služeb Poplatkyzpet.cz, Jdeto.de a Bankovnipoplatky.com mohli uplatnit své oprávněné nároky vůči bankám a aby se bankám v České republice již dále nedařilo zneužívat svého dominantního postavení v neprospěch spotřebitelů (klientů). V případě úspěchu našeho postupu vůči bankám získá klient zpět své bankovní poplatky, zaplacený soudní poplatek. Organizátoři projektu nebudou klientům strhávat žádné provize, poplatky ani podíly z vymožené částky.

V případě neúspěchu našeho postupu bude mít klient pouze jediný náklad – a to soudní poplatek v rozmezí 400 – 800 Kč podle výše jeho nároku. Všechny ostatní náklady, zejména náklady právního týmu a náklady na advokáta banky ponese společnost BSP Lawyer Partners, a.s. Těmito potenciálními náklady, nesmyslně vyčíslenými ve stomilionových až miliardových částkách, odpůrci projektu HROMADNÉ VYMÁHÁNÍ hlasitě vyhrožují potenciálním účastníkům HROMADNÉHO VYMÁHÁNÍ. Jde o nemístné zastrašování, všechny náklady nad rámec zmíněného soudního poplatku ponese společnost BSP Lawyer Partners, a.s.

OTÁZKA: Někdo mi říkal, že společnost BSP Lawyer, a.s. je nedůvěryhodná, má anonymní vlastníky a v případě neúspěchu vymáhání bude chtít zkrachovat. Je to pravda?

Skupina BSP má více než 20-ti letou historii úspěšného podnikání. Roční obrat přesahuje 3 miliardy korun. Majoritním akcionářem je JUDr. Daniel Paĺko Phd., což je veřejně dohledatelná informace. Akcie na majitele jsou zcela standardní formou akcií využívanou desítkami tisíc renomovaných společností, jako je např. ČEZ, nebo i české banky jako Česká spořitelna nebo Komerční banka!

Skupina BSP podniká vedle České republiky také na Slovensku a v USA. Mezi její klienty patří např. Evropský parlament, Všeobecná zdravotní pojišťovna, Ředitelství silnic a dálnic, Česká televize, Microsoft nebo Belgická královská knihovna.

Společnost BSP Lawyer Partners znovu zcela odpovědně ujišťuje všechny své klienty, kteří jí udělili plnou moc, že za ně uhradí veškeré náklady, které by případně museli hradit bankám jako náklady spojené se soudním řízením. Tato povinnost BSP Lawyer Partners je uvedena ve smluvních podmínkách, které jsou nedílnou součástí plné moci. Navíc případné soudní žaloby rozhodně nebudou podány najednou jménem více než 100 tisíc klientů, ale postupně v jednotlivých vlnách. Podle výsledků jednotlivých vln bude rozhodnuto o dalších krocích. Je tedy např. zcela nesmyslná argumentace M. Jílkové o „povinnosti“ klientů uhradit až 1 mld. korun v případě neúspěchu u soudu.

Společnost BSP Lawyer Partners neukonči svou více než 20-ti letou činnost. Klienti nemusejí mít obavy.

OTÁZKA: Co znamená podpis plné moci?

Podpisem plné moci bere klient na vědomí, že kromě jeho bankovního poplatku (který v plné výši připadne nazpět klientovi) budou vůči bance uplatněny i veškeré náklady spojené s touto službou.  Pokud klienti s tímto bodem nesouhlasí a rozhodnou se plnou moc nepodepsat, nic nebrání tomu, aby se sami, či ve spolupráci s jinou právní kanceláří pokusili získat své poplatky zpět.

OTÁZKA: Co bude znamenat soudní spor, tedy že banky nepřistoupí na vrácení poplatku smírčí cestou?

V případě, že banky této výzvě, popř. opakovaným výzvám nevyhoví, doporučíme klientům další postup, zejména domáhat se tohoto nároku soudní cestou. V tento okamžik se každý klient může rozhodnout, zda bude dále pokračovat a vymáhat svůj nárok soudní cestou, nebo nikoliv.

OTÁZKA: Co když se rozhodnu, že do soudního sporu nechci vstoupit?

Pokud se klient rozhodne žalobu nepodávat, což projeví tím, že nezaplatí soudní poplatek, spolupráce se službou Poplatkyzpet.cz skončí a smlouva zanikne. V tomto případě nebude klient platit žádné náklady za dosavadní spolupráci, pouze přestane být klientem služby Poplatkyzpet.cz.

OTÁZKA: Když budu chtít ve sporu pokračovat, projevím to tak, že zaplatím soudní poplatek?

Ano, přesně tak. Pokud se klient rozhodne dále vymáhat své nároky ve spolupráci se službou Poplatkyzpet.cz, dá pokyn k podání žaloby a zaplatí soudní poplatek (svůj jediný náklad). Spolupráce pak dále pokračuje.

OTÁZKA: Soudní poplatek – co to vlastně je? Jak je velký? Nejsou to vyhozené peníze nebo způsob, jak ze mě vytáhnout nějaké finanční prostředky?

Soudní poplatek je stanoven zákonem. Každé soudní řízení je spojené s úhradou soudního poplatku. Pokud dá klient službě Poplatkyzpět.cz pokyn k podání žaloby, bude poučen, že bude platit zákonem předepsaný soudní poplatek. Ten závisí na výši bankovních poplatků, které budou před soudem vymáhány. Do částky 10.000,- Kč činí soudní poplatek 400,- Kč, do částky 20.000,- Kč činí soudní poplatek 800,- Kč. To je jediný náklad, který bude hradit klient. Jeho zaplacením vyjádří souhlas s podáním žaloby a se svojí další účastí na tomto projektu. I v soudním řízení bude služba Poplatkyzpět.cz zajišťovat veškeré úkony s tím spojené, i v tomto řízení bude klient zastoupen advokátem z právního týmu Poplatkyzpět.cz, který bude konzultovat všechny právní otázky s tím spojené. Vedle bankovního poplatku a nároků uplatněných v předžalobní výzvě budou vůči bance uplatněny i náklady soudního řízení ve výši stanovené vyhláškou č. 484/2000 Sb., o odměnách za zastupování účastníka advokátem v soudním řízení.

OTÁZKA: Co když chci plnou moc vypovědět?

Až do okamžiku kdy se klient rozhodne, zda žalobu podá či nepodá, má klient právo od spolupráce se službou Poplatkyzpět.cz odstoupit a plnou moc službě Poplatkyzpět.cz vypovědět, a to dopisem adresovaným společnosti BSP Lawyer Partners, a.s., K Červenému dvoru 25a, 130 00 Praha 3.

Pokud klient přestane spolupracovat se službou Poplatkyzpět.cz před případným podáním žaloby vůči bance k soudu, nebude ho to stát nic. Pouze poštovné za zaslání plné moci, popř. dalších nezbytných dokumentů. Veškeré náklady služby Poplatkyzpět.cz včetně nákladů vyúčtovaných právníky jejího právního týmu do této doby ponese společnost BSP Lawyer Partners, a.s.

OTÁZKA: Co když chci plnou moc vypovědět až po podání žaloby?

Pokud by klient vypověděl plnou moc po podání žaloby, bude muset zaplatit náklady advokáta, maximálně však částku 4.500,-Kč (částka obsahuje DPH).

OTÁZKA: Co se bude dít v případě, když banka soud prohraje?

V případě, že soud návrhu vyhoví a uloží bance zaplatit žalovanou částku, pak bude přímo na účet klienta připsána částka rovnající se neoprávněně inkasovaným bankovním poplatkům. Náklady spojené s uplatněním nároku klienta uhradí banka na účet advokáta. Klientovi se vrátí zaplacený soudní poplatek a budou tím uhrazeny i veškeré náklady služby Poplatkyzpět.cz a jejího právního týmu.

V případě úspěchu našeho postupu vůči bankám získá klient zpět své bankovní poplatky, zaplacený soudní poplatek i úroky z prodlení, a skutečně ho to nebude nic stát!

OTÁZKA: Co se bude dít v případě, když banka soud neprohraje?

V případě, že soud návrhu nevyhoví (ani po využití všech možných opravných prostředků), pak podle textu plné moci nebudou po klientovi požadovány žádné náklady spojené s činností služby Poplatkyzpět.cz ani s právními službami poskytnutými členy právního týmu. Tyto náklady včetně odměny advokátům z právního týmu Poplaztkyzpět.cz bude hradit společnost BSP Lawyer Partners, a.s.

OTÁZKA: Co když bude banky zastupovat externí advokát, který bude po mne chtít uhradit náklady spojené s jeho službami druhé straně?

Pokud by soud uložil klientům zaplatit náhradu nákladů soudního řízení vzniklých bance, která by byla byť i třeba účelově zastupována advokátní kanceláří, pak by i tyto náklady hradila společnost BSP Lawyer Partners, a.s. Účastník projektu HROMADNÉ VYMÁHÁNÍ nezaplatí ani korunu.

V případě neúspěchu našeho postupu bude mít klient pouze jediný náklad – a to již zmíněný soudní poplatek v rozmezí 400-800 Kč podle výše jeho nároku. Všechny ostatní náklady, zejména náklady právního týmu a náklady na advokáta banky, ponese společnost BSP Lawyer Partners, a.s.



HROMADNÉ VYMÁHÁNÍ POPLATKU ZA VEDENÍ ÚVĚROVÉHO ÚČTU - důležité otázky a odpovědi!


Zdravím,mám dotaz.Je možné výmahat poplatek za vedení,již ze zaplacedné hypotéky.Měl jsem dvě u Volk...
k poplatkom
toto je ožehavý problém ale, poplatky boli a budu otazkou je len č ich bude niekto účtovať samostatn...
re
BSP ... je firma ktora vzdy podnikala n ahrane zakona, ako vidim z magora uz je JUDr, pre primominek...
Bytove družstvo
Dobrý den, zajímalo by mě, zda-li se vymáhání poplatků vztahuje také na bytová družstva. Děkuji...
postup
Dobry den, zajímalo jestli kauza pokračuje nebo jen se bude řešení furt odkládat, jidiný co se tu do...
Re: poplatky i od sporitelny
Pěkný den, ano, týká se to i úvěrových účtů u úvěrů v rámci stavebního spoření....
poplatky i od sporitelny
Dobrý den, zajímalo by mě, jestli vymahani nezakonnych bankovnich poplatku za vedeni uverovych uctu ...
poplatky i od sporitelny
Dobrý den, zajímalo by mě, jestli vymahani nezakonnych bankovnich poplatku za vedeni uverovych uctu...
Diskutovat (8)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16620444208

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1670
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4820
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8250
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3780
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,7300
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0573
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více