Hyde park - bezkontaktní karty jsou nebezpečné, vraťme se k hotovosti


18. 08. 2015  00:21     Miroslav Zeman     komentáře (0)

ÚTERNÍ SERIÁL - HYDE PARK: Čtenář v naší diskusi vyjádřil pochybnosti o smyslu a bezpečnosti bezkontaktních plateb kartou. Tento způsob inovací odmítá. Jsou skutečně platby kartou tak nebezpečné a proč někteří lidé dávají stále přednost hotovosti? ČTĚTE DÁLE!

Hyde park - bezkontaktní karty jsou nebezpečné, vraťme se k hotovosti




Masový rozvoj využívání bezkontaktní formy placení vede také k obavám některých klientů, kteří se bojí jejich masového zneužívání. Faktem však je, že do dnešního dne jsme i přes velký nárůst využívání bezkontaktních karet nezaznamenali nárůst kriminality s tímto související. Přínos, který tato technologie přináší je mnohem výraznější, než případná často jen teoretická rizika. 

Komentář uživatele Judiho:

Zase tady všichni chválí bezkontaktní karty. Dokonce jsme prý nejlepší na světě, nebo v Evropě. Přitom tady ke chválení vůbec nic není. Naše společnost si zahrává s ohněm. Přetechnizovanost bankovnictví bude v budoucnu velký problém. Stále více se zaměřujeme na přenos dat po internetu, kde už je tolik údajů a dat, že v případě ztráty by totálně klekla světová ekonomika a lidi by mohli přijít i o své peníze. Právě platby bezkontaktní kartou jsou výplodem této přetechnizované společnosti. K čemu to pomáhá? Jen aby líní klienti nemuseli vymačkávat kód, tak dáme zlodějům a podvodníkům do ruky skvělý způsob pro okrádání. Nyní stačí ukrást bezkontaktní kartu a můžete vesele platit, aniž byste museli zadávat kód. Skvělá inovace pro zloděje. Jasně, můžete platit jen do pětiset korun, ale můžete takhle platit opakovaně, rychle a rychle se zdejchnout. To všechno jen proto, aby se náhodou nepromarnili ty čtyři vteřiny pro zadání kódů. Tohle se mi fakt nelíbí. Veškerá modernizace spěje jen k tomu, aby lidi byli čím dál línější, neschopnější a aby stále více spěchali.

Reakce našeho serveru:

Dobrý den, náš server je propagátorem a podporovatelem inovací v bankovnictví. Tím spíše, pokud se jedná o inovace, které zlepšují a zkvalitňují bankovní služby. Jsme přesvědčeni o tom, že právě forma bezkontaktního placení je právě tou správnou cestou. Ale jedná se o správnou cestu pro toto konkrétní období. Zatím totiž ještě nejsou vyvinuty technologie, které by umožnily identifikovat klienta jinak - například otiskem prstu, scanem oční rohovky apod. Jakmile tyto technologie budou dostupné a zavedené, ztratí platební karty jako takové svůj smysl a to bez ohledu na to, zda se jedná o kontaktní či bezkontaktní platební karty. Možnost zneužití existuje a bude existovat vždy. Rozhodně si nemyslíme, že by masové využívání bezkontaktních karet vedlo k nějakému nárůstu jejich krádeží a zneužívání. Pokud byste měl totiž pravdu, již nyní by bylo zaznamenáno, že narostla s tím související kriminalita a to se naštěstí neděje. I přes možnost placení bez pinu je totiž možnost dopadení zloděje karty mimořádně vysoká. V téměř každém nákupním středisku jsou instalovány kamery, je zmapován přesný čas použití karty, místo použití a je tak otázkou času, než by byl případný pachatel na základě těchto velmi podrobných informací dopaden. Rozhodně tak není na místě odsuzovat reálný pokrok v bankovních službách jen proto, že je zde teoretická možnost zneužití. Pokud bychom přijali tento názor, pak by nebylo v podstatě možné zavést jakoukoliv inovaci, protože u každé existuje nějaké riziko.

Maskot OFFICIAL

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ NÁZORY NAŠICH ČTENÁŘŮ A REAKCE NAŠEHO SERVERU NALEZNETE V HYDE PARKU ZDE!



Hyde park - bezkontaktní karty jsou nebezpečné, vraťme se k hotovosti

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16650226864

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1670
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4820
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8250
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3780
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,7300
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0573
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více