Hyde park - Platit víc za to že nemám děti? Diskriminace


15. 09. 2015  00:04     Miroslav Zeman     komentáře (0)

ÚTERNÍ SERIÁL - HYDE PARK: Náš čtenář a zároveň komentátor v našem hyde parku si stěžuje na nová pravidla pro platbu sociálního pojištění, resp. důchodového pojištění. Bezdětní mají totiž platit více než dnes. ČTĚTE DÁLE!

Hyde park - Platit víc za to že nemám děti? Diskriminace




Zatímco bezdětní by měli platit o procento ze svého hrubého platu více, lidé s dětmi by měli platit méně. Důvodem je snaha motivovat rodiče či bezdětné, aby měli děti a zároveň odměnit ty co už se o děti starají. Tím že máme děti totiž reálně zajišťujeme budoucí plátce do systému a tedy platbu důchodů budoucím důchodcům. Naše děti tak v budoucnu nebudou platit důchody pouze nám, ale také těm co děti neměli a nemají.

Komentář komentátora Reproduktora:

Co ten stát nevymyslí. Když to nejde jinak, tak začne diskriminovat svoje občany. A nestydí se o tom ani psát. Hele, já jsem bezdětnej a jsem na to pyšnej. Díky tomu víc vydělávám, buduju kariéru a děti k svýmu životu nepotřebuju. Já přece taky teď platím na důchodce ne? Tak když teď platím já na ně, proč by neměli zase jiný platit na mě až budu já v důchodu. Tak je to spravedlivý. Ale nechápu co s tím mají společnýho děti. Proč mám mít děti, abych se zahrabal doma, nemohl ani vyjet do zahraničí nebo na tůru a vydělal mnohem míň peněz. Co je to za logiku? Když někdo chce, ať si děti má a kolik chce. Taky ho proto nediskriminuju, že ženský sedí doma a starají se o děti. Je to každého věc. Ale odmítám, aby mě někdo drbal jen proto, že se nechovám tak jak mi někdo nařizuje nebo diktuje. Doufám, že tenhle paskvil nikdy neprojde.

Reakce našeho redaktora:

Dobrý den, určitě se neztotožňujeme s názorem, že uvedený návrh je nějak diskriminační, nebo protiprávní. Předně je třeba uvést, že mít děti není nic snadného a lidé kteří děti mají si určitě zaslouží podporu a pomoc. Z různých výzkumů vyplývá, že dítě stojí i několik stovek tisíc korun než dospěje. Navíc po své dospělosti začne přispívat na důchody nejen svým rodičům, ale i dalším lidem, kteří děti neměli, nebo měli třeba jen jedno dítě. Jakákoliv motivace k tomu, aby lidé děti skutečně měli je dobrá. Zda a jak bude úspěšná, to už nechci hodnotit, to je na posouzení každého člověka. Jinak platí, že pokud by většina lidí děti neměla, tak Vám skutečně nebude mít kdo platit důchod a důchodový systém by se za několik desítek let zcela zhroutil. Tím, že se Vám zvýší odvod o cca 1 procent z hrubé mzdy znamená, že touto částkou přispějete na ty co děti mají a tyto děti budou muset ze zákona hradit důchod i Vám. Vy tedy nebudete mít statisícové výdaje s dětmi, ale uhradíte několik stovek korun měsíčně navíc. Ten návrh není z našeho pohledu nijak drastický a snaží se alespoň navodit dojem, že mít děti se vyplatí.

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ KOMENTÁŘE A REAKCE NAŠEHO SERVERU NALEZNETE ZDE!



Hyde park - Platit víc za to že nemám děti? Diskriminace

Diskutovat (0)