I bezdomovci budou mít bankovní účet. Chce to EU.


29. 02. 2016  00:42     Miroslav Zeman     komentáře (1)

Bezdomovci se možná stanou majiteli účtů v bankách. Banky totiž budou povinny zřídit bezdomovcům bezplatné bankovní účty. Takové nařízení totiž chystá Evropská unie. ČTĚTE DÁLE!

I bezdomovci budou mít bankovní účet. Chce to EU.




Už od září budou mít banky povinnost založit běžný bankovní účet bezdomovcům, dalším sociálně vyloučeným či znevýhodněným osobám, nebo také žadatelům o azyl. Banky nebudou moci žadatele odmítnout a budou mu muset v případě žádosti o založení účtu vyhovět. Tuto povinnost zakládá směrnice EU, kterou bude v nejbližších měsících schvalovat tuzemský parlament.

Jedná se tak o další z řady opatření, kterým EU reguluje finanční a bankovní trh. Nabízené účty přitom budou muset být přiměřené nákladné, nebo dokonce zdarma. K čemu bankovní účet bezdomovcům bude, zatím nevíme. Je možné, že si na účtu budou šetřit peníze, které najdou na chodníku, nebo je dostanou od dárců za odvoz nákupního košíku. Možná ale i v této věci sleduje EU elektronizaci darů a dávek pro osoby v tíživé sociální situaci.

Je možné, že v budoucnu budeme bezdomovcům či žebrajícím osobám posílat na jejich účet, případně jim na jejich platebním terminálu uhradíme příspěvek či dar kartou a už nebude možné vhodit jim drobný peníz do klobouku. Zcela vážně k tomuto "ideálu" již nyní směřuje severské Švédsko, kde pomalu ale jistě přestávají lidé používat hotovost a drtivou většinu plateb realizují bezhotovostně.

NOVOU KNIHU PATRIKA NACHERA SI MŮŽETE ZAKOUPIT PŘÍMO ZDE!

Konec negramotů



I bezdomovci budou mít bankovní účet. Chce to EU.


EU už neví co by roupama dělala...
Diskutovat (1)