Každou vteřinu zaplatíme na bankovních poplatcích 1 144 korun


14. 04. 2015  00:31     Miroslav Zeman     komentáře (0)

Komentář: Server Bankovní Poplatky přinesl zajímavou zprávu o výši bankovních poplatků, které v průběhu času platíme. Ač se jedná o miliardy, mnoho lidí si poplatkovou zátěž vůbec neuvědomuje.

 

Každou vteřinu zaplatíme na bankovních poplatcích 1 144 korun




Když si pořádně prostuduje výpis ze svého účtu, zjistíte, že na bankovních poplatcích zaplatíte tu 6 korun za výběr z bankomatu, tu 200 korun jako poplatek za svou kartu, nebo 150 korun za paušál za svůj běžný účet. Z pohledu mnohých lidí se jedná o drobné a nepodstatné částky. Opravdu se jedná o tak nízké částky, že nestojí za pozornost? Nebo jsme pouze líní něco řešit, nebo si říkáme, že řešit takové věci je zbytečné?

Ano, na poplatcích bankám zaplatíte nejčastěji od sta do dvou set korun měsíčně. Nicméně jedná se o až 2 500 korun ročně. V rámci rodiny už můžete zaplatit dvojnásobek, tedy až 5 000 korun ročně. Najednou už se o drobné nejedná a za rok zaplacený na poplatcích už by jste mohli pořídit například příjemně strávený prodloužený víkend, nebo třeba menší televizi.

Pokud takový poplatek zaplatí několik milionů rodin, začnou se bankovní poplatky počítat na desítky miliard korun. Server Bankovní Poplatky dokonce zjistil, že lidé v České republice zaplatí na bankovních poplatcích každou vteřinu 1 144 korun. Během minuty už se pak částka zaplacena na bankovních poplatcích vyšplhá na více než 68 000 korun. Minuta života je přitom zcela minimální hodnota, kterou prožíváme, aniž bychom ji vůbec byli schopni v běhu času vnímat. 

Za hodinu už na poplatcích zaplatíme v průměru 4 120 000 korun. Každou hodinu tak lidé v České republice zaplatí na poplatcích hodnotu v reálné ceně standardního rodinného domu. Vše jen zato, že umožňujete své bance aby mohla využívat vaše peníze, které si spoříte na svých účtech a které banka může dále zhodnocovat. 

Za den už uhradíte velmi vysokou částku ve výši 98 milionů korun. Mnozí lidé tak na bankovních poplatcích zaplatí více, než běžně uhradí například na daních z příjmů svému státu. V měsíčním vyjádření uhrazených bankovních poplatků už se dostáváme do miliardových částek. Za pouhý měsíc tak klienti zaplatí na poplatcích částku ve výši přes 3 miliardy korun. Jedná se přitom o příjem na který mají banky pravidelný nárok a nepodléhají tak cyklickým výkyvům jako například úrokové sazby.

Bankovní poplatky, i když se zdají poměrně nízké, činí ve svém souhrnu desetimiliardové částky ročně. Rodina navíc zaplatí, často zbytečně, na těchto poplatcích i částky vyšší než 5 000 korun ročně. Lidé navíc často platí poplatky i zbytečné. Místo plateb různých jednotlivých poplatků o nich lidé často velmi rychle ztrácejí přehled, mohou hradit jeden stálý paušál, který velkou většinu jednotlivě uhrazených poplatků nahradí. Dále mohou lidé změnit banku a vyměnit svůj zpoplatněný účet za účet zdarma, který také mnoho bank nabízí. V každém případě se pokuste poplatky, které bankám často zbytečně hradíte co nejvíce snížit. Budeme se snažit vám pomoci.

POJĎTE ROZHODNOUT O SVÉ NEJVSTŘÍCNĚJŠÍ BANCE A OZNÁMKUJTE SVOU BANKU V UNIKÁTNÍM HODNOCENÍ PRVNÍHO KLIENTSKÉHO RATINGU BANK GEEN VSTŘÍCNÁ BANKA ZDE!

geen_vstricna



Každou vteřinu zaplatíme na bankovních poplatcích 1 144 korun

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16660075312

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1670
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4820
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8250
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3780
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,7300
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0573
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více