Komentované zprávy bank:
Roste zájem o hypotéky ČS, Klienti skupiny ČSOB v Chorvatsku ušetří při placení kartou


21. 11. 2018  00:06     Miroslav Zeman     komentáře (0)

KOMENTOVANÉ TISKOVÉ ZPRÁVY Z BANK: O čem nás naše banky informují? A jak moc jsou jejich tiskové zprávy zajímavé? Podíváme se na ně trochu veselýma a trochu kritickýma očima. ČTĚTE DÁLE!

Komentované zprávy bank: Roste zájem o hypotéky ČS, Klienti skupiny ČSOB v Chorvatsku ušetří při placení kartou




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí.

Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu Vstřícná banka.

Tento týden jsme vybrali následující zprávy, které banky vydaly v předchozím čtvrtletí. Čtěte!


 čs S blížící se platností regulačních opatření roste zájem o hypotéky. Za stávajících podmínek o ně mohou zájemci žádat do 31. září

Zájem o hypotéky v průběhu srpna vzrostl oproti červenci o téměř třetinu. Rostoucí trend lze očekávat i v průběhu září, kdy lze až do konce měsíce u České spořitelny požádat o hypotéku na poslední chvíli za stávajících podmínek. S ohledem na rostoucí cenu peněz na trhu Česká spořitelna od 17. září mírně zvyšuje úrokové sazby u hypoték.

Je zajímavé jak předem ohlášená regulatorní opatření, místo aby na počátku poptávku omezovaly, ji naopak výrazně zvyšují. Lidé si tak nakoupí do zásoby, nebo si do zásoby pořídí třeba právě ty hypotéky. Však kdo by také čekal na to, až mu hypotéku zamítnou. A současně se spořitelna férově „chlubí“ tím, že zvyšuje úroky z hypoték, resp. je zvyšovat musí, protože úrokové sazby ČNB už dosahují takřka 1,5 procenta.


 csob Klienti skupiny ČSOB v Chorvatsku ušetří při placení kartou

Klienti ČSOB a Poštovní spořitelny mohou výrazně ušetřit, pokud budou v Chorvatsku platit za zboží a služby bezhotovostně. Banka bude držitelům karet Mastercard v červenci účtovat zvýhodněný kurz. Plná nádrž paliva tak díky placení kartou bude například stát v přepočtu 2 502 korun, což je o 127 korun méně než při výměně korun za chorvatské kuny. Více informací je na stránkách www.kartoulevneji.cz.

Jo, jo, platit kartou se skutečně vyplatí. A to nejen doma, ale i v zahraničí. Na to už i tuzemští turisté a cestovatelé dávno přišli. Nevyplatí se tak už měnit stovky euro a riskovat, že je někdo, nejčastěji čeští kolegové turisté ukradnout, nebo je ztratíte. Výhodný je i kurz při placení a vše je velmi jednoduché. Téměř všude v blízkém zahraničí už jsou navíc platby kartou a terminály dostupné ve stejném rozsahu, jako v České republice.


 kb Hospodářské výsledky Komerční banky ke dni 30. 6. 2018

Celkové výnosy klesly o 1,5 % na 15,4 miliardy Kč. Čisté úrokové výnosy, jež tvoří největší část celkových výnosů, byly meziročně vyšší o 3,7 %, díky nárůstu objemu vkladů a úvěrů, a rovněž nárůstu tržních úrokových sazeb, který přispěl k navýšení výnosů z reinvestování depozit. I přes zvýšení počtu zákazníků a jejich aktivit byly čisté poplatky a provize meziročně nižší o 1,5 %.

Tak jak je na tom po polovině roku Komerční banka? Čistý zisk banky činil 6,8 miliardy korun, tedy v podstatě stejně jako za stejné období loni. Jak už dávno víme, Komerční banka patří Francouzům. Víme tedy kam odteče v příštím roce zase téměř celý zisk banky za celý letošní rok. Tak zase až tak moc bankám k lepším ziskům nefanděme.


KOMENTÁŘE TISKOVÝCH ZPRÁV BANK NALEZNETE ZDE!  thmb-200-200-406127b7872b28b57abe0f49aa6670f9


 



Komentované zprávy bank: Roste zájem o hypotéky ČS, Klienti skupiny ČSOB v Chorvatsku ušetří při placení kartou

Diskutovat (0)