KOMERČNÍ BANKA rozšířila podporu pro klienty s poruchou sluchu


28. 05. 2019  00:12          komentáře (1)

Komerční banka výrazně rozšiřuje počet poboček, které zlepšují přístup ke sluchově postiženým klientům. Na 207 pobočkách je nyní k dispozici bezplatná služba eScribe. Jednání mezi klientem a bankovním poradcem je v on-line režimu převáděno do písemné formy. Neslyšící klient nyní mohou pohodlně a samostatně komunikovat se svým poradcem. Službu zajišťuje ve spolupráci se sociální firmou Transkript online, která je úspěšným zaměstnavatelem nevidomých rychlopísařů.

KOMERČNÍ BANKA rozšířila podporu pro klienty s poruchou sluchu




Služba funguje velmi jednoduše. Klient požádá bankovního poradce o přepis mluvené řeči a ten se telefonicky spojí s přepisovatelem. Klient následně sleduje doslovný přepis řeči poradce na monitoru počítače a může se tak kdykoli ptát a bezprostředně reagovat na podávané informace. Oba účastníci jednání tím získají jistotu, že nedojde k nedorozumění a byly předány všechny informace. Službu není potřeba předem objednávat.

„Díky eScribe mohou bankovní poradci s klientem komunikovat napřímo a mají jistotu, že přesně to, co mu řeknou, si klient také přečte. Pokud by s sebou měl tlumočníka, nemusí se k němu všechny důležité informace dostat,“ upřesnila Zuzana Čepelková, koordinátorka společenské odpovědnosti v Komerční bance.

„S okamžitým doslovným simultánním přepisem, který si nemusím objednávat, je situace lepší v tom, že se mohu soustředit na obsah sdělení. Mám kompletní informace a nejsem závislý na stručném zápisu. A také bankovní poradkyně se nemusí zaobírat tím, jak se mnou komunikovat, nemusí psát a může se soustředit na svoji práci,“ uvedl Ladislav Kratochvíl, ředitel spolku neslyšících Orbi Pontes.



KOMERČNÍ BANKA rozšířila podporu pro klienty s poruchou sluchu

Terminal
Dobrý den nejde nám na prodejně terminál na karty Píše to zákazníkům zamítnuto Tel na mně 7201478...
Diskutovat (1)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16527607424

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1530
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4390
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8215
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3325
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,6725
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0539
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více