NEJABSURDNĚJŠÍ POPLATEK 2013:
Nominace již pokořily stovku, přidejte své oblíbené poplatky i vy!


14. 11. 2013  12:00     BP.com     komentáře (1)

IX. ročník anekty o nejabsurdnější bankovní poplatek 2013 byl zahájen 1. listopadu, kdy se rozběhlo nominační kolo. V tom již čtenářky a čtenáři našeho webu nominovali více než sto bankovních absurdit. Nepřidáte nějakou i vy?

NEJABSURDNĚJŠÍ POPLATEK 2013: Nominace již pokořily stovku, přidejte své oblíbené poplatky i vy!




Člověk by si řekl, že po devíti letech ankety již byly ty největší absurdity sprovozeny ze světa. Ale bohužel, ukázalo se, že bankovní sektor je pořád velmi plodný co se nominantů na nejabsurdnější bankovní poplatek týče!

Tak například Tomáš, klient KB, si stěžuje na účetní poplatky: "Nejabsurdnější poplatky jsou účetní poplatky, které si účtuje KB. Jedná se např. o: položka vzniklá z trvalého příkazu k úhradě nebo o: položka vzniklá z travelého příkazu k automatickému převodu."

.

PROJDĚTE SI NOMINOVANÉ POPLATKY A NOMINUJTE SVŮJ VLASTNÍ!

.

Klientka Marie zase nemůže skousnout poplatek za dotaz na zůstatek na účtu: "Absurdní: dotaz na zůstatek účtu (Poštovní spoř.) 10 Kč. Proč vybírají poplatek za něco, co negeneruje žádnou položku? Na režijní výdaje mají přece z těch ostatních poplatků, položkových." Souhlasíme, podepisujeme v plném znění, ale jen upozorňujeme, že tento poplatek - vítěz ročníku 2012 - již nemůže být podobně jaké vítězné poplatky ostatních ročníků nominovány.

Ale zpátky k příkladům - GE Money Bank si dle čtenáře Milana účtuje poplatek za upomínku ve výši 600 Kč. "Poplatek je neúměrně vysoký," píše Milan.

A co třeba tohle? Klient s přezdívkou Hanzator: "Hypoteční banka si naúčtovala poplatek za nevyčerpání hypotečního úvěru do výše dle smlouvy. Hypotéka byla sjednaná na 1,5 mil. Kč, vyčerpal jsem pouze 1 mil. Kč, banka si naúčtovala poplatek dle sazebníku banky 25 tis. Kč."



NEJABSURDNĚJŠÍ POPLATEK 2013: Nominace již pokořily stovku, přidejte své oblíbené poplatky i vy!

POPLATEK ZA PODPISOVE PRAVO
JSME ZAPLATILI V CESKEJ SPORITELNE -ZA DVA 150 Kč...
Diskutovat (1)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16572274816

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1530
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4390
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8215
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3325
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,6725
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0539
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více