Přečtěte si:
Co nového chystají banky pro podzimní sezónu?


10. 09. 2012  01:49     Zdeněk Bubák (Poplatkozrout.cz)     komentáře (0)

Další články

Přinášíme vám informace o chystaných novinkách v nabídce bank, které by se měly objevit na podzim, případně i o akcích, které již běží, ale budou pokračovat v průběhu podzimu.





Raiffeisenbank chystá nový ceník, kterým od 1. listopadu znevýhodní staré typy účtů

Raiffeisenbank během podzimu představí novinky na eKontu, které umožní uzpůsobit náklady na vedení účtu potřebám majitele účtu. S tím souvisí i změna ceníku, která se dotkne především starých, již nenabízených účtů a balíčků. „Novinky budeme představovat postupně, k největším změnám dojde u eKonta, představíme rovněž nové kreditní karty a již máme dokončenou aplikaci pro chytré telefony, která nabídne oproti současné nabídce zajímavé nové služby,“ uvedl výkonný ředitel Raiffeisenbank zodpovědný za retail Jiří Čapek. „Změny na eKontu umožní klientům více přizpůsobit náklady na bankovní účet svému chování, budou mít možnost využít takový účet, který nejlépe odpovídá jejich potřebám,“ dodal Jiří Čapek. V oblasti kreditních karet banka v létě představila základní kreditní kartu Easy a rovněž kartu Friedrich Wilhelm Raiffeisen, nejprestižnější kreditní kartu na českém trhu, nyní toto portfolio doplní o dvě nové karty určené pro bonitnější klienty.
.

S chystanými úpravami na eKontu, které banka představí v následujících týdnech, dojde od 1. listopadu rovněž ke změnám v ceníku Raiffeisenbank. „Naši strategii neměníme, podobně jako v minulých letech chceme i při této změně klienty inspirovat k aktivnímu využívání účtu eKonto a přímého bankovnictví. Drtivá většina změn se tak nedotkne majitelů eKonta, ale pouze starých cenových programů, které již novým klientům nenabízíme a jejichž uživatele chceme motivovat k přechodu na eKonto,“ komentoval změny Jiří Čapek. Prakticky jedinou výraznější změnou týkající se eKonta je změna poplatku za měnovou složku u multiměnových účtů z 15 na 29 Kč. Při splnění věrnostních podmínek má ale klient nadále tři měnové složky zdarma. Ke změně ceny dochází rovněž u smluvní pokuty za vznik nepovoleného záporného zůstatku. „Zároveň ale chceme dát klientům možnost, aby se do nepovoleného debetu vůbec nedostali. Pokud tedy klesne jejich zůstatek na účtu pod určitou částku, obdrží od nás nově SMS upozorňující na hrozící vznik nepovoleného debetu,“ uvedl Jiří Čapek. Banka od listopadu zvyšuje ceny za vedení již nenabízených účtů a balíčků, cena se u každého z těchto balíčků zvyšuje o 10 Kč měsíčně, roste rovněž cena za vedení přímého bankovnictví či platebních karet u těchto starých cenových programů tak, aby klienti byli motivováni k přechodu na eKonto. Zároveň se zvyšují ceny těch služeb, u kterých má klient alternativu v internetovém bankovnictví: o 10 Kč se zvyšuje cena za podání papírového platebního příkazu, o 5 Kč roste cena za využití kanálu telefonního bankovnictví, z 20 na 30 Kč roste cena poštovného.
.

VYHRAJTE APPLE IPAD A DALŠÍ CENY SE ZVYŠOVÁNÍM GRAMOTNOSTI!

.
Veškeré změny ceníku vstoupí v platnost 1. listopadu, nový ceník včetně změnového listu a tipů, jak platit za bankovní služby co nejméně, zveřejní banka na svých internetových stránkách. „O změnách ceníku chceme klienty informovat co nejvíc transparentně, kromě změnového listu a rad tak poprvé budeme prostřednictvím cílené kampaně oslovovat konkrétní klienty, kterých se změny cen týkají, a budeme společně hledat řešení, jak jejich náklady na bankovní služby optimalizovat,“ uzavřel Jiří Čapek.

SEPA platby budou u mBank od 1. listopadu zdarma

SEPA platby z české mBank budou od 1. listopadu zdarma. Jde o platby v eurech do určitého limitu v rámci Evropské unie a dalších čtyřech států. Banka také zruší poplatek za odchozí tuzemské platby pro podnikatele - uživatele účtu mKonto Business. Ceník tohoto účtu by měl být po změně srovnatelný s běžným účtem mKonto, u něhož uživatelé nemusí platit žádné poplatky za základní služby.

Volksbank CZ přichází s novým Programem SPOŘENÍ se sazbou až 4,13 %

Se začátkem školního roku odstartuje Volksbank CZ novou kampaň zacílenou na podporu prodeje depozitních produktů pro retailové klienty. Ta potrvá do poloviny října. „Nově nabízený Program SPOŘENÍ přináší širokou variabilitu a možnost sestavení produktové řady na míru. Díky tomu dokážeme vyjít vstříc individuálním potřebám každého klienta,“ upřesňuje Roman Knaus, ředitel Sales Management Volksbank CZ. „Program je rozdělen do třech pilířů podle časových horizontů dostupnosti úspor a pokrývá komplexní nabídku v oblasti spoření. Vhodným výběrem a sestavením, se kterým pomohou naši bankéři, se klient může dostat k atraktivnímu úročení při zachování dostupnosti peněz dle svých potřeb a plánů,“ doplňuje Knaus.

.

NAVIGÁTOR BEZPEČNÉHO ÚVĚRU - POMŮŽE I VÁM!

.

„Atraktivní nabídku spořicího programu chceme podpořit intenzivní komunikační kampaní, se kterou se budou klienti potkávat nejen prostřednictvím klasických reklamních nosičů. Nově využíváme i moderní multimediální techniky a mobilní technologie, které získávají na popularitě a umí zacílit na nové skupiny zákazníků a podat jim informaci neotřelou formou,“ komentuje kampaň Renata Němcová Pixová, ředitelka marketingu a komunikace Volksbank CZ. „Hlavní roli v nové kampani hrají klienti, které jsme obrazně ‚přepočítali na procenta‘. Respektujeme své klienty a víme, že jsou 100% osobnostmi. Novým Programem SPOŘENÍ je chceme obohatit, proměnit a dát jim něco navíc. Tuto proměnu jsme graficky ztvárnili barevným pruhem na černobílé fotografii, ve které klienta ‚vylepšujeme‘. Hlavní motto kampaně, které zní ‚až 4,13 % ročně k Vašemu spoření‘ vrací tuto myšlenku do bankovní řeči,“ vysvětluje Němcová.

Podzim ve znamení bezkontaktních plateb

GE Money Bank by měla v září představit bezkontaktní platební karty. Zařadila by se tak za Citibank, Českou spořitelnu a Fio banku, které jako jediné z českých bank tyto karty nabízejí. Komerční banka se na ně chystá v průběhu 3. čtvrtletí letošního roku a souběžně připravuje řešení bezkontaktního placení pro iPhone a Samsung Galaxy SIII (více zde). Zuno Bank se údajně chystá svou nabídku rozšířit o kreditní karty s bezkontaktní funkcí. ČSOB a mBank by měly bezkontaktní karty začít nabízet do konce roku 2012 a Equa bank je připraví pro začátek roku 2013. ČSOB navíc pracuje na projektu MasterCard Mobile plateb, což jsou platby mobilním telefonem bez NFC čipu.

 

Novinky u ČSOB Studentského konta, rozšíření využití Konsolidace a Půjčky na lepší bydlení a akční nabídka hypoték

 U ČSOB od podzimu mohou majitelé Studentského konta zdarma získat ČSOB Kreditní kartu s limitem až 20 000 korun, a to bez dokládání příjmu. Prodlužuje se pro ně horní hranice věku na 30 let, kdy je konto vedeno zdarma, pokud klient stále studuje. Student nově dokládá potvrzení o studiu pouze dvakrát, ve 21 a 26 letech. Studenti za vedení studentského konta neplatí a všechny odchozí transakce přes elektronické bankovnictví mají zdarma. Studentské konto se nově nabízí i absolventům po předložení absolventského diplomu, který není starší než 1 rok. Kampaň na podporu Studentského konta banka odstartovala 22. srpna a poběží až do 19. října 2012. Během kampaně čekají klienty akční nabídky, jako je například získání Image karty zdarma či poukázky Student Agency v hodnotě 500 Kč k ČSOB Kreditní kartě. Součástí podpory je také soutěž na Facebooku o finanční výhru pro 50 soutěžících. U produktu ČSOB Konsolidace je možné sloučení nejen spotřebitelských úvěrů nebo půjček nebankovních společností, ale je možné nově zahrnout kreditní i splátkové karty a povolená přečerpání. Využít ČSOB Konsolidace již kromě stávajícího klienta ČSOB může i klient nový. Během akční nabídky od 3. září do 21. prosince 2012 klienti získají možnost kdykoliv v průběhu splácení konsolidaci v případě potřeby předčasně splatit. Klienti, kteří si sloučí úvěrové produkty poskytnuté jinou bankovní nebo nebankovní společností, získají automaticky šest měsíců vedení běžného účtu zdarma.  ČSOB také rozšířila možnost konsolidace i pro podnikatele a nově ji nabídne i pro nové klienty ČSOB. Pro žadatele s jedním úvěrem nabídne ČSOB také možnost navýšení stávající půjčky pomocí tohoto produktu.  .

Kromě financování rekonstrukcí bytů nebo vybavení domácnosti je nově možné koupit také mobilní dům, parkovací stání nebo volně stojící kuchyňské spotřebiče. Prostředky lze nyní použít i na dokumentaci: zaplacení architektonického návrhu, statického posudku nebo odhadu nemovitosti. „Rozšířili jsme také možnost zpětného proplacení daňových dokladů, a to až na rok před podpisem úvěrové smlouvy. V případě párů je možné proplatit účtenky podepsané manželem či manželkou,“ vysvětluje Ivana Bohatcová, výkonná manažerka segmentu Bydlení a úvěry ČSOB. Nově nemusí klienti dokládat účel u pětiny úvěru až do výše 60 tisíc korun. Klienti i nadále získají slevu v případě sjednání pojištění k hypotéce nebo v případě, že si posílají výplatu na účet v ČSOB. Hypotéku lze využít na koupi, výstavbu, rekonstrukci či modernizaci bydlení. Banka udává, že hypotéku vyřídí za 5 pracovních dní po podání žádosti a vyřídí za klienta odhad ceny nemovitosti a výpis z katastru nemovitostí. Ocenit má klient jak Expresní protokol o stavu stavby, tak i bezdokladovost faktur při výstavbě nebo rekonstrukci. Zajišťuje též pojištění nemovitosti nebo schopnosti splácet.

U hypoték do 70 % zástavní hodnoty nemovitosti ČSOB snížila poplatek za zpracování úvěrů na 2 000 Kč. Zároveň klienti mohou využít výhodné úrokové sazby, které začínají na 3,19 % u fixace na 5 let. Nabídka je platná do odvolání.

ČSOB - Nový potravinářský podílový fond

 ČSOB začala nabízet zajištěný fond Optimum Fund ČSOB Potravin a nápojů 1. Společným znakem firem zastoupených v portfoliu fondu je jejich velikost, globální působnost na světových trzích a fakt, že odhady poptávky po jejich produktech jsou více než optimistické. Fond Potravin a nápojů nabízí jedinečnou možnost, jak profitovat na zisku společností jako je Nestlé, Kraft Foods, Kellog´s, Coca-Cola, Anheuser-Busch Inbev nebo Heineken (více zde).

 

Era vylepšuje půjčku na bydlení – neúčelové čerpání až do 60 000 korun

Era / Poštovní spořitelna začne od 1. září 2012 nabízet vylepšenou verzi Era půjčky na bydlení. Mezi novinky patří možnost čerpat v rámci neúčelové části úvěru až 60 000 korun místo dosavadních 25 000 korun. Klienti neplatí žádné poplatky za podání žádosti o úvěr, jeho správu ani za předčasné splátky.
.

1. REALITY TEST BANKOVNÍCH ÚČTŮ - JEN NA BP.COM!

.
Pokud již klient své peníze do bydlení investoval a chtěl by je získat zpět, bude mu od září nabídnuto nové řešení. Lze totiž zpětně proplácet doklady vyhotovené až 12 měsíců před datem podpisu úvěrové smlouvy, dříve bylo možné proplácet doklady staré maximálně 6 měsíců. Vedle úprav existujících parametrů nabízí Era půjčka na bydlení i nové možnosti. Mezi ně patří dokládání účelu půjčky fakturami vystavenými na jméno manžela či manželky v případě, že žadatelem o úvěr je druhý z manželů. „V praxi tento krok bude znamenat větší pohodlí pro naše klienty, a to v případech, kdy jeden z manželů zařídí vše kolem vyřízení půjčky a druhý bude vylepšení bydlení realizovat. Klienti nebudou muset již řešit, jaké údaje budou muset být vystaveny na faktuře, a budou se moci více věnovat vylepšování svého bydlení, což pro ně bude zajisté příjemnější,“ říká Lukáš Fyrtus, analytik produktů Poštovní spořitelny.

Přiveďte své rodinné příslušníky do ZUNO Zóny a získáte 300 korun

V ZUNO Bank poběží do 31. října akce myFAMILY. Každý klient, který si účet v ZUNO Bank otevřel přes ZUNO ZÓNU, může doporučit své rodinné příslušníky nebo přátele. Banka jej odmění částkou 300 korun za maximálně 5 lidí, kteří se klienty ZUNO Bank stanou tím, že přijdou na pobočku. Dalších 300 korun potom mohou získat i tito noví klienti, a to za první platbu kartou, která je k běžnému účtu v ZUNO Bank bez poplatků.

LCD televize od Wüstenrotu jako hlavní cena zářijové soutěže

Od 6. do 27. září se ve všech regionálních centrech společnosti uskuteční Dny Wüstenrotu, které jsou pokračováním oslav 20. výročí založení firmy v České republice. Pro klienty je připravena jubilejní nabídka zvýhodněných produktů stavebního spoření, hypoték, povinného ručení, životního pojištění a pojištění nemovitosti a domácnosti.
.
Pražský Den Wüstenrotu bude uspořádán 6. září 2012 v centrále společnosti v Praze 4, Na Hřebenech II 1718/8 a zároveň před nákupním centrem Arkády Pankrác v rámci akce „Lego věž Praha 2012“ (www.legovez.cz). Během dne mohou zájemci využít mimořádných výhod jubilejní nabídky a uzavřít si:
.

  • stavební spoření bez poplatku za uzavření smlouvy
  • hypotéku s garancí sazby
  • životní pojištění s Úrazovým pojištěním Dětství zdarma nejen pro ženy
  • pojištění nemovitosti a domácnosti ProDomov a ProDomov MINI s 20% slevou.
  • nové povinné ručení s 30% bonusem již po dvou letech jízdy bez nehod a s možností kdykoliv jej vypovědět

.

Na obou místech budou zájemci moci také vyplnit kontaktní lístky, za což obdrží drobné dárky nebo sladkosti. Lístky budou ten samý den slosovány v centrále Wüstenrotu za účasti notáře. Hlavní cenu - LCD televizi – obdrží výherce přímo na místě.
.
Další Dny Wüstenrotu se uskuteční v těchto městech

  • 6. září v Českých Budějovicích
  • 12. září v Liberci
  • 13. září v Hradci Králové
  • 19. září v Plzni
  • 25. září v Brně
  • 26. září v Olomouci
  • 27. září v Ostravě

 

 



Přečtěte si: Co nového chystají banky pro podzimní sezónu?

Diskutovat (0)


Další články k tématu

Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16551055168

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1530
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4390
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8215
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3325
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,6725
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0539
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více