První mimosoudní vyrovnání – vrácení poplatku za vedení úvěrového účtu


27. 09. 2013  16:16     TZ     komentáře (1)

Ve sporu o poplatek za vedení úvěrového/hypotečního účtu se toho za posledních pár měsíců odehrálo opravdu mnoho – první soudní spory, rušení poplatků ze strany bank či spojení advokátů všech iniciativ. A nyní přichází přelomový okamžik.

První mimosoudní vyrovnání – vrácení poplatku za vedení úvěrového účtu




Ne všechny banky se totiž rozhodly, že budou spor o poplatek řešit soudní cestou nebo dokonce celý proces eskalovat a bojkotovat obstrukcemi u soudu. A nejde, bohužel, pouze o obstrukce ze strany bank, ale i ze strany soudního aparátu, kdy soudci nelogicky odročují soudní stání, nejednoznačně a nepředvídatelně rozhodují a celkově je znatelná jejich neochota aktivně přistupovat k těmto sporům.

.

Poplatkyzpet.cz oceňují konstruktivní přístup UniCredit Bank - začala vracet peníze za úvěrové poplatky

.

Jiné banky byly naopak otevřené k smysluplné debatě a tak se nám podařilo s nimi mimosoudní cestou vyjednat a úspěšně navrátit sporný bankovní poplatek zpět našim klientům. Jmenovitě jde o banky Sberbank a Erste Bank – Sparkasse. Tyto banky se tedy rozhodly nejen, že již nebudou inkriminovaný poplatek účtovat, ale navíc jej našim klientům i vrátí.

Věříme, že jde o první uchopitelné a pro ostatní banky do jisté míry precedenční rozhodnutí těchto dvou bank, které povede ke zdárnému konci našeho spotřebitelského projektu. Tohoto úspěchu se nám nicméně podařilo dosáhnout zatím jen u dvou zmiňovaných bank. Zbytek se rozhodl bránit soudní cestou. Spor o poplatek za vedení úvěrového/hypotečního účtu tedy pokračuje.



První mimosoudní vyrovnání – vrácení poplatku za vedení úvěrového účtu

Diskutovat (1)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16681385600

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1650
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,5310
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8250
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3845
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,7450
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0561
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více