sKarta:
Jste připraveni na problémy? Otázky a odpovědi


25. 10. 2012  15:11     BP.com     komentáře (0)

Je pravda, že s sKartou byly problémy ještě před tím, než první „placky“ vyběhly z rotaček, ale jako s klasickou platební kartou se mohou držitelům přihodit různé patálie. Přinášíme proto seznam problémů, které mohou nastat, a odpovědi na ně.





Ztráta nebo odcizení karty…

Při ztrátě sKarty je třeba kartu co nejdříve zablokovat na kontaktním centru pro sKartu – bezplatné lince, která je uvedena na sKartě a je nepřetržitě k dispozici na telefonním čísle 800 752 782, případně v pobočce České spořitelny. Žádost o náhradní kartu bude vystavovat a zároveň oprávněným osobám předávat kontaktní pracoviště Úřadu práce ČR.

Zablokování karty po zadání chybném zadání PIN…

Pokud zadáte PIN třikrát chybně, sKarta zablokována nebude. Jakmile zadáte správný PIN, budete moci sKartu opět použít. Svůj PIN najdete v zásilce, kterou jste obdržel/a při vydání sKarty. V případě, že už ji nemáte nebo jste si PIN změnil/a, požádejte o znovuzaslání na příslušném kontaktním pracovišti Úřadu práce ČR.

Vypršení platnosti sKarty…

Karty mají platnost čtyři roky. Obnova karty půjde automaticky na vrub Úřadu práce, pokud budete stále splňovat charakteristiky držitele těchto dávek. Pokud už nemáte na dávky nárok, účet zaniká měsíc poté, co kartě skončí platnost, a případné zbylé peníze si budete moci vyzvednout na pobočce České spořitelny nebo vám budou převedeny na vámi zvolený běžný účet u jakékoli banky.

Ukončení vztahu s držitelem dávek…

sKarta má platnost 4 roky. Pokud 90 dnů před ukončením platnosti sKarty kontaktní pracoviště Úřadu práce ČR nepožádá o vydání pokračovací sKarty, bude účet zrušen jeden měsíc poté, kdy skončí platnost původní sKarty. Nevyčerpané prostředky budou klientovi převedeny na jím zvolený účet nebo vyplaceny v hotovosti na pobočce České spořitelny.

sKarta a exekuce…

Ano, budou, pokud právní úprava nestanoví něco jiného. V případě, že je Úřad práce vyzván oprávněnou osobou (exekutorem) k provedení srážek, pak tak činí ještě předtím, než odešle příslušné dávky na účet vedený k sKartě. Učinit tak může pouze u dávek, které jsou exekuovatelné, tj. dávky státní sociální podpory a podpory v nezaměstnanosti. Proto, aby byla zvýšena ochrana dávek i na účtu vedeném k sKartě, byla iniciována novela občanského soudního řádu, která před exekucí chrání všechny prostředky na účtu vedeném k sKartě. Příslušný sněmovní tisk byl 13. 6. 2012 již schválen v Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR.

Bezpečnostní heslo na stránce www.kontakt.cz...

Na zadání bezpečnostních údajů máte pouze 5 pokusů. Pokud pětkrát po sobě zadáte nesprávné bezpečnostní heslo, dojde k zablokování přístupu. O zaslání nového hesla můžete požádat na kontaktním pracovišti Úřadu práce ČR nebo v pobočkách České spořitelny.

Posílání peněz na účet u sKarty…

Toto není možné. Pokud se tak stae, prostředky se vrátí zpět odesílateli. Účet k sKartě je určen pouze pro výplatu a čerpání dávek.

Poplatky…

Všechny poplatky naleznete zde. Ministerstvo práce a sociálních věcí uzavřelo s Českou spořitelnou smlouvu na dvanáct let a ČS se zavázala k tomu, že se poplatky měnit nebudou.

.

VŠE DŮLEŽITÉ O SKARTĚ NALEZNETE ZDE!

.



sKarta: Jste připraveni na problémy? Otázky a odpovědi

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16692746912

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1650
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,5310
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8250
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3845
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,7450
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0561
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více