Výběr z nominace a diskuse - 1. díl


09. 11. 2009  06:05     Patrik Nacher     komentáře (4)

Do aktuálního ročníku jsou nominovány poplatky, které loni skončily na druhém až desátém místě. Další poplatky mohou navrhovat návštěvníci webu od 1. do 30. listopadu. Dosavadní zajímavé a nevšední návrhy:





Server www.bankovnipoplatky.com vyhlásil 5. ročník ankety „o nejabsurdnější bankovní poplatek“. Pro 5. ročník ankety jsme nezařadili vítěze předchozích čtyř ročníků, aby měly šanci vyhrát i jiné absurdní poplatky (poplatek za příchozí platbu, poplatek za výběr z bankomatu vlastní banky, poplatek za vedení běžného účtu a poplatek za nadměrný vklad). Do aktuálního ročníku jsou nominovány poplatky, které loni skončily na druhém až desátém místě. Další poplatky mohou navrhovat návštěvníci webu od 1. do 30. listopadu. Dosavadní zajímavé a nevšední návrhy:     Výše poplatku za zahraniční platbu KB, Zdenda Systém minimální výše poplatku praktikovaný KB, vytvořil tuto absurdní situaci. Úhrada faktury činila 7,37eur, poplatek za tuto platbu činil 7,56 eur. Opravdu se o naše banky nemusíme bát! Absurdní poplatek u nežijícího, Blanka Notářka nezablokovala účet a Česká spořitelna si naúčtovala poplatek za vedení účtu i v době, kdy klient už nežil. Za půl roku to bylo cca 500 Kč. Je něco absurdnějšího? Poplatek za změnu PIN, Libuše Česká spořitelna mne telefonicky kontaktovala s tím, že je moje karta ohrožena (že by mohla být zneužita), protože jsem s ní více než před rokem platila v USA. Banka mne nedokázala nijak ochránit, tak mi navrhla blokaci karty a vyřízení nové. To trvalo neuvěřitelných 10 dnů (prý proto, že se karty nevyrábí v ČR, ale v Rakousku) a potom jsem obdržela novou kartu s novým PIN. V bankomatu jsem si na doporučení pracovnice změnila PIN podle původní karty, a jaké bylo moje překvapení - poplatek 50 Kč. A to jsem nic nezavinila a chovám se v platebním styku zodpovědně! Poplatek za navýšení cílové částky u stavebního spoření, Otakar H. Poplatek 1% z navýšení cílové částky z 500 000 na 2 500 000 činí 20 000 Kč. Za to, že se zavazuji k tomu, že bance poskytnu značný, nízce úročený, finanční vklad. Za to, že se v podstatě zavazuji, že si v budoucnu půjčím nemalý finanční obnos. Poplatek za zjištění zůstatku přes bankomat, Standa U mne rozhodně vede tenhle poplatek, o němž jsem neměl ani tušení do té doby, než jsem si chtěl zjistit stav svého účtu přes bankomat ČS, přičemž kartu mám od ČSOB. Stálo mě to 9Kč. S hypotékou povinný účet, proč?, Veru Já bych například velice ráda změnila banku, ale mám u té své hypotéku a proto nemůžu, je to v jejich podmínkách pro schválení hypotéky. Mají to velice dobře vymyšlené. Myslím, že tak na tom bude většina lidí.   A perlička na závěr: Poplatek za schválení schváleného úvěru, Chiropraktik Podle mého názoru by měl šanci poplatek za schválení předem schváleného úvěru, kdy banka sama nabízí konkrétním klientům konkrétní úvěr, kde píší, že úvěr je již schválen! Jaký je potom údiv, když za schválení předem schváleného úvěru odečte banka z účtu klienta 2000 Kč poplatek za schválení úvěru.     Nominace probíhá na adrese: https://www.bankovnipoplatky.com/v-rocnik-ankety-o-nejabsurdnejsi-bankovni-poplatek-pro-rok-2009---nominace-9071.html?diskuse=1


Výběr z nominace a diskuse - 1. díl

Re: Re: Absurdní Blanka s absurdní nominací
Ona by ta banka stejně nebyla bývala reagovala. Tutéž obchodní politiku provozuje i např. O2, který ...
Re: Absurdní Blanka s absurdní nominací
Nač ta tvrdá kritika? Samozřejmě, že banka nemůže vědět, zda je majitel účtu naživu. Ale jaké má ban...
můj zážitek s ČSOB
V měsíci říjnu jsem měl nečekané finanční výdaje, takže jsem vybral přes bankomat 28.10. veškerou čá...
Absurdní Blanka s absurdní nominací
Blanka je zřejmě osoba zcela neznalá práv a povinností vyplývajících za smluvních vztahů a Právního ...
Diskutovat (4)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16630534912

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1670
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4820
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8250
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3780
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,7300
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0573
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více