108. DÍL - Ideální banka 21. století:
Žádné poplatky za služby v zahraničí


13. 11. 2017  00:57     Miroslav Zeman     komentáře (0)

PONDĚLNÍ A ČTVRTEČNÍ SERIÁL - IDEÁLNÍ BANKA 21 STOLETÍ: V rámci osmého ročníku soutěže středních a vysokých škol přinášíme jednotlivé práce studentů od těch nejlepších po ty méně úspěšné. Podívejte se tak spolu s námi na svět očima našich dětí. 111. místo získal student Petra Kočovská z Univerzity Hradec Králové. ČTĚTE DÁLE!

108. DÍL - Ideální banka 21. století: Žádné poplatky za služby v zahraničí




Petra Kočovská je studentkou Univerzity Hradec Králové. Tato univerzita je nejúspěšnější školou celé soutěže a také přihlásila do soutěže absolutně nejvyšší počet studentů. Tato poměrně dlouhá písemná práce vynesla Petře celkové 111 místo, mezi 152 účastníky soutěže v roce 2015.

CELOU PRÁCI PETRY KOČOVSKÉ NALEZNETE ZDE:

Ideální banka 21. století by měla nabízet nové finanční služby především pro spokojenost zákazníků. Nové bankovní služby by měly kopírovat trendy ve společnosti a neměly by být nějak převratné, jelikož stálé a osvědčené produkty v tomto odvětví jsou jistotou.

Proč by měly banky mít poplatky za služby v zahraničí? Jak to že banky požadují za služby v zahraničí poplatky, když například i u mobilní operátoři se snaží o sjednocení svých sazeb v rámci celé Evropy.  Proč bychom jako klienti jednotlivých bank také nemohli požadovat stejné podmínky, jaké máme na domácím trhu i na trhu zahraničním. Už i mobilní operátoři se snaží v rámci Evropy o to, aby klient měl nastaveny jen jedny ceny a podmínky. Tak proč by to nemohlo být i u bankovnictví.  Banky přece mají v zahraničí své pobočky, a tak tento problém by nebyl natolik obtížný odstranit. Popřípadě by se mohly domluvit, aby od sebe tyto poplatky vzájemně nevyžadovaly. Tato inovativní služba by jistě bance, která tuto možnost začne nabízet, přinesla spoustu nových klientů a také jistě stávající klienti by byli nadšení.

V dnešní době internetu a internetového bankovnictví máme stále poplatky i za převod bezhotovostních peněz, jak to? Jak je možné, že aspoň tato služba není zdarma a peníze nejsou zpoplatněny jen převodním kurzem měn?  V rámci internetového bankovnictví by tento problém šel jistě odstranit ještě snadněji než u fyzických transakcí v zahraničí.

Do banky, která by tento produkt poskytovala, by přicházeli noví klienti a stávající klienti by jistě tuto službu ocenili. Jednalo by se o usnadnění celé situace a zpříjemnění pobytu v zahraničí. Stávala by se tak pro klienty dovolená, pracovní cesta mnohem příjemnější a také by se těšili mnohem více z tohoto pobytu mimo svou zemi, jelikož by je zde nečekaly žádné poplatky jak za výběr z bankomatu či platbu kartou.

I díky odstranění plateb v internetovém bankovnictví by se usnadnil nákup zboží či služeb ze zahraničí. Toto usnadnění by pocítily jak firmy, tak soukromé osoby. Především soukromé osoby by z tohoto produktu profitovaly, jelikož firmy už v dnešní době mají na nákupy ze zahraničí jisté slevy (nákup většího množství atd.). Zákazníci by tuto novu službu banky uvítali a jistě by byli i nadále věrnými zákazníky dané firmy.

Dalším produktem, který by banky mohly dovést k úplné spokojenosti zákazníků je zavedení jen maximálně jediného poplatku za bankovní účet. Ptáte se proč? Jelikož další skryté poplatky demotivují klienty a může nastat nedůvěra mezi klientem a bankou. Také klient bude mít pocit, že mu unikají peníze za něco, co už platí v jiném poplatku. Poplatky by se měly sjednotit v jeden úměrný, který by akceptovala jak banka, tak klienti. Vysoké poplatky také klienty odradit od ukládání svých peněz v bance. V poslední době byla sice tato problematika nucena být řešena nabídkou a poptávkou a poplatky byly o něco sníženy, avšak stále tu existují některé poplatky, které by se dali sloučit v celkový jeden malý poplatek.

Partnerem soutěže IDEÁLNÍ BANKA 21. STOLETÍ je dlouhodobě Air Bank, tedy banka, která na tuzemském trhu rovněž vyniká svou inovativností a snahou přinášet klientům neustále nová a efektivní řešení.

Air Bank

DALŠÍ SOUTĚŽNÍ PRÁCE SOUTĚŽÍCÍCH A INFORMACE O SOUTĚŽIL NALEZNETE ZDE!



108. DÍL - Ideální banka 21. století: Žádné poplatky za služby v zahraničí

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16580125888

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1530
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4390
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8215
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3325
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,6725
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0539
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více