2x AKTUALIZOVÁNO:
Informace ČSOB o unikátnosti vkladové karty není korektní, tvrdí UCB i ČS


30. 12. 2011  05:06     BP.com     komentáře (0)

7. prosince 2011 jsme uveřejnili tiskovou zprávu z Československé obchodní banky, v níž stálo, že banka začala v České republice unikátní produkt s názvem vkladová karta. Do redakce nám však dorazil mail z UniCredit Bank, který se proti této informaci ohrazuje. UniCredit má totiž podobný produkt ve své nabídce již delší dobu. Text byl aktualizován o vyjádření ČSOB, na což následně zareagovala i Česká spořitelna...





„ČSOB od začátku prosince začíná nabízet unikátní řešení pro podnikatele v podobě nové ČSOB Vkladové karty. Karta je určena pro firmy, které chtějí své zaměstnance oprávnit pouze k vkladům (nikoli už výběrům nebo nahlížení na účet). Díky této kartě jim umožníme využívat pro odvody tržeb sítě našich vkladových bankomatů. Klient tak získá větší pohodlí a také finanční výhodu, neboť vklad prostřednictvím tohoto bankomatu je zdarma,“ stálo v tiskové zprávě zaslané pracovníky ČSOB do redakce www.bankovnipopaltky.com. „Vkladová karta je unikátem v České republice a rozhodli jsme se ji zavést na základě poptávky našich klientů. Proto také věříme, že si najde mnoho příznivců v podnikatelské sféře. V kombinaci s našimi vkladovými bankomaty se jedná o dosud nejjednodušší a nejrychlejší možnost pro depozitní operace. Díky neustále se rozšiřující síti vkladových bankomatů je totiž možné peníze ukládat kdykoli, nezávisle na otevírací době poboček,“ zhodnotil novinku Martin Eyberger, výkonný manažer segmentu Podnikatelé a firmy ČSOB.

.

PŮVODNÍ TISKOVOU ZPRÁVU ČSOB NALEZNETE ZDE

.

Proti tomu se však ohradila UniCredit Bank. „Rádi bychom vás požádali, jménem společnosti UniCredit Bank, o úpravu vámi uvedených informací vycházejících pravděpodobně z tiskové zprávy: „ČSOB jako první na trhu uvádí vkladovou kartu“. UniCredit Bank má tento produkt již delší dobu ve své nabídce, proto se nejedná o korektní informaci,“ napsala do redakce Jarmila Tomášková z Mather Public Relations, společnosti zastupující UniCredit Bank Czech Republic na poli vztahu s veřejností.  

.

VYJÁDŘENÍ ČSOB 23.12.2011 (Denisa Salatková, TM):

 

K základním charakteristikám ČSOB Vkladové karty určené pro zaměstnance našich firemních klientů patří na rozdíl od standardní debetní platební karty s nulovými limity pro transakce:

- nemožnost zobrazovat v bankomatu zůstatek účtu, na který je hotovost vkládána, - vlastní design ČSOB Vkladové karty pro snadné odlišení od ostatních platebních karet, - možnost vkládat tržbu na předem stanovený účet v ČSOB, který si firma pro tržby vybere.

Na základě informací z veřejně dostupných zdrojů právě díky těmto vlastnostem považujeme naši kartu za unikátní na českém trhu.

 .

VYJÁDŘENÍ ČESKÉ SPOŘITELNY 27.12.2011 (Jan Holinka, tiskové centru ČS):

Dovolte mi reagovat na Váš článek „AKTUALIZOVÁNO: Informace ČSOB není korektní, vkladovou kartu nabízíme delší dobu, říká UCB“ (viz níže).

V textu uvádíte, že ČSOB přišla v prosinci s vkladovou kartou, což je "novinka" na českém trhu. Na tuto informaci reaguje i UniCredit, proto mi dovolte, abych i já za Českou spořitelnu zmínil podobnou kartu, kterou nabízíme my.

Od 1. prosince 2011 jsme na přání našich klientů umožnili využívat služební předplacenou kartu MAESTRO pouze ke vkládání hotovosti přes bankomat. Její majitel nemá přístup k účtu klienta, na jehož účet může hotovost vkládat, a nevidí ani zůstatek na tomto účtu. Vydání této karty je zdarma a klient neplatí ani žádný roční poplatek. Pokud se majitel účtu rozhodne, že u této předplacené karty povolí využívání dalších služeb, karta může být využívána jako standardní plnohodnotná platební karta (rozšíření služeb je bez poplatku). Sice se jedná pouze o náš doplňkový produkt, který jsme klientům hlavně z řad firemních klientů nabídli pro pohodlnější provádění vkladů (např. odvodů tržeb), ale myslíme si, že i Česká spořitelna by v textu měla být zmíněna, protože nabízíme srovnatelnou službu.

 


2x AKTUALIZOVÁNO: Informace ČSOB o unikátnosti vkladové karty není korektní, tvrdí UCB i ČS

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16553670544

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1530
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4390
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8215
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3325
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,6725
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0539
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více