39. DÍL - Ideální banka 21. století:
Ideální banka bude technologickou společností


03. 10. 2016  00:48     Miroslav Zeman     komentáře (0)

PONDĚLNÍ A ČTVRTEČNÍ SERIÁL - IDEÁLNÍ BANKA 21 STOLETÍ: V rámci osmého ročníku soutěže středních a vysokých škol přinášíme jednotlivé práce studentů do těch nejlepších po ty méně úspěšné. Podívejte se tak spolu s námi na svět očima našich dětí. 43. místo získala studentka Rozová Liliana z UHK. ČTĚTE DÁLE!

39. DÍL - Ideální banka 21. století: Ideální banka bude technologickou společností




Liliana Rozová je studentkou Univerzity Hradec Králové. Tato škola se účastní soutěže velmi aktivně již osmým rokem, za což jí velmi děkujeme. Navíc se Univerzita Hradec Králové stala v rámci hodnocení zúčastněných škol absolutně nejúspěšnější školou a obsadila tak suverénně první místo v naší soutěži. Tato škola také dodala rekordní množství studentů, kteří se soutěže aktivně zúčastnili.

"Jak budou vypadat banky například v roce 2020? Pět let je dlouhá doba na změnu a podle odborníků budou banky spíše technologické společnosti. Již v dnešní době žije většina populace internetem a stává se na něm závislým. V budoucnu tomu jinak nebude, lidé přestanou chodit do banky, protože to již nebude potřeba. Budou existovat různé mobilní aplikace, přes které zařídíme vše, co bude potřeba.

Může se jednat třeba o aplikaci, která klientovi nejen zobrazí přehled o jeho bankovním účtu, ale také mu může poradit. Aplikace bude znát výši zůstatku na účtu a pravidelné platby, které z bankovního účtu odcházejí a je potřeba zaplatit. Proto může aplikace klientovi poradit, zda si danou věc koupit nebo počkat. Systém bude informovat o tom, co nákup této zbytečné položky bude znamenat pro naše úspory a zůstatek, a zda se nákup vyplatí.

Jako další službu by mohly banky v blízké době nabízet názornou ukázku použití platebních karet. V současnosti sice dostanou potřebné informace, ale převážná většina seniorů s platební kartou stále zaplatit nebo vybrat peníze z bankomatu neumí. Otázkou zůstává, zda budou vůbec ještě existovat platební karty. Proč by banky nemohly nabízet jen nějaké čipy, které se zabudují do libovolné věci klienta? Již v dnešní době se posouváme od klasických karet ke kartám, které si přilepíme na mobilní telefon nebo peněženku nebo nám vytvoří menší kartu na klíčenku.

A co zlepšit zabezpečení karet? K čemu je PIN, když si nejen senioři nalepí na kartu z druhé strany tento číselný kód? Proč tedy nevyužít toho, co máme každý jedinečné, jako je otisk prstu nebo oční skener pro lepší bezpečnost.

O tom, jaké služby budou banky v budoucnu nabízet, rozhodne pouze budoucnost. Nikdo z nás neví, co nám budoucnost přinese a zda to bude mít na nás dobrý nebo špatný vliv."     

Partnerem soutěže IDEÁLNÍ BANKA 21. STOLETÍ je dlouhodobě Air Bank, tedy banka, která na tuzemském trhu rovněž vyniká svou inovativností a snahou přinášet klientům neustále nová a efektivní řešení.

Air Bank

DALŠÍ SOUTĚŽNÍ PRÁCE SOUTĚŽÍCÍCH A INFORMACE O SOUTĚŽIL NALEZNETE ZDE!



39. DÍL - Ideální banka 21. století: Ideální banka bude technologickou společností

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16713272752

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1650
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,5310
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8250
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3845
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,7450
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0561
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více