47. DÍL - Ideální banka 21. století:
Ideální banka bude používat segway


31. 10. 2016  00:25     Miroslav Zeman     komentáře (0)

PONDĚLNÍ A ČTVRTEČNÍ SERIÁL - IDEÁLNÍ BANKA 21 STOLETÍ: V rámci osmého ročníku soutěže středních a vysokých škol přinášíme jednotlivé práce studentů do těch nejlepších po ty méně úspěšné. Podívejte se tak spolu s námi na svět očima našich dětí. 51. místo získala studentka Veronika Černá z UHK. ČTĚTE DÁLE!

47. DÍL - Ideální banka 21. století: Ideální banka bude používat segway




Veronika Černá je studentkou Univerzity Hradec Králové. Tato škola se účastní soutěže velmi aktivně již osmým rokem, za což jí velmi děkujeme. Navíc se Univerzita Hradec Králové stala v rámci hodnocení zúčastněných škol absolutně nejúspěšnější školou a obsadila tak suverénně první místo v naší soutěži. Tato škola také dodala rekordní množství studentů, kteří se soutěže aktivně zúčastnili. Veronika zabojovala svou krátkou statí na téma Ideální banka. Porotu pak zaujala zejména návrhem, aby ideální banka půjčovala svým klientům segway, který klienta doveze přímo na pobočku.

"I když se většina bank snaží o čím dál hustší pokrytí svými pobočkami, jsou mnohdy vzdálenosti od bydliště nebo zaměstnání nemalé. Možná mnozí vlastní řidičské oprávnění a k tomu automobil, motorku apod. a mohou tak lépe vzdálenosti překonávat, ale své účty u bank mají i klienti mladší osmnácti let nebo lidé bez řidičského oprávnění nebo možnosti jet do banky autem. A stále je mezi námi velký počet lidí, kteří si své bankovní záležitosti nevyřizují pomocí internetového bankovnictví nebo přes telefonní spojení.

Myslím, že problém s dostupností na pobočku by se dal vyřešit zápůjčními seqwayi. Celý koncept bych si představovala obdobně jako s městskými koly v některých městech. V označených stojanech jsou městská jízdní kola. Kdokoli si je může zapůjčit, dojet kam potřebuje a zase je vrátit do označeného stojanu. U seqwaye určeného k přepravě na pobočku konkrétní banky bychom jen platební kartou odemkli seqway, na navigaci by se nám načetla trasa k pobočce a my bychom mohli vyrazit. Načtením platební karty bychom prvně doložili příslušnost k dané bance a zároveň by se mohl odečíst případný poplatek za půjčovné.

Myslím, že by se tímto způsobem mohla banka svým klientům přiblížit. Ve svém okolí si často všímám, že se lidé rozhodují o výběru banky nejen z hlediska finančních služeb, sazeb, aj. ale právě z hlediska dostupnosti."

Partnerem soutěže IDEÁLNÍ BANKA 21. STOLETÍ je dlouhodobě Air Bank, tedy banka, která na tuzemském trhu rovněž vyniká svou inovativností a snahou přinášet klientům neustále nová a efektivní řešení.

Air Bank

DALŠÍ SOUTĚŽNÍ PRÁCE SOUTĚŽÍCÍCH A INFORMACE O SOUTĚŽIL NALEZNETE ZDE!



47. DÍL - Ideální banka 21. století: Ideální banka bude používat segway

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16712190016

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1650
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,5310
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8250
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3845
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,7450
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0561
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více