Equa Bank

Equa Bank

Equa bank, a.s.
Petr Řehák- Generální ředitel, člen představenstva
Sídlo: Karolinská 661/4,186 00 Praha 8
Tel.: 222 010 111
E-mail: info@equabank.cz, www.equabank.cz

Kód banky: 6100

Infolinka: +420 222 010 111

Blokace karet: +420 222 010 222

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 372 milionů Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 22 milionů Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2017
Banka roku
2016
Banka roku
2015
3. čtvrtletí
2014
Ohodnoťte banku

Porota 4Q 2013 63,6
Miroslav Zeman

Equa Bank se ve čtvrtém čtvrtletí prezentovala především jako banka, která nabízí nejvýhodnější, resp. nejlevnější běžný účet na trhu. K tomuto zjištění dospěla banka na základě srovnání serverů poplatkožrout.cz a finparada.cz. Banka tak má dle zjištění účet, kde se jako u jediného na trhu neplatí žádné poplatky.

Bedřich Danda
Martina Hedvičáková

Equa bank prodlužila narozeninovou nabídku všech hypoték bez poplatku do prosince a nemusí hradit poplatek za její poskytnutí a získá ji zcela zdarma.

 

Jednou z nejvýhodnějších bank v poskytování běžného účtu se stala Equa bank. 

Petr Kučera
Olga Ortová Šeflová

Nabídka řady velmi atraktivních spořících i úvěrových produktů (např. hypotéky bez poplatku) Equa bank pokračuje. Především její běžný účet lze ,jako jeden z mála na českém trhu, skutečně označit jako bezpoplatkový. Pozitivně lze hodnotit aktivity této banky při financování OSVČ a malých a středních podniků. Na své klienty působí banka stále velmi vstřícně.  (+ 3 body)

Bankovní poplatky 4Q 2013 85
Bankovní poplatky.com

Jedna z novějších bank. Původně Banco Popolare, kterou koupil britský fond AnaCap. Ve IV. čtvrtletí nedošlo ke strukturálním poplatkovým změnám. Nicméně Equa bank udělala několik poplatkových změn u účtu pro podnikatele. Hodnocení v této části ponecháváme na stejné úrovni jako minule.

Equa bank změnila svůj sazebník u účtů pro podnikatele. V principu zavedla poplatek za vedení účtu, který byl doposud zdarma, a naopak přestala zpoplatňovat jednotlivé služby. Nově tak podnikatel zaplatí v závislosti na průměrném měsíčním zůstatku či na tom, jestli je fyzická osoba podnikatel (FOP) či právnická osoba (PO) 99 Kč nebo 149 Kč. Zdarma naopak získá zasílání výpisů poštou (dříve 29 Kč), odchozí platbu, trvalý příkaz či inkaso (dříve 4 Kč), příchozí platbu (3 Kč) či prioritní platbu (100 Kč). Dále pak u Spořicího účtu pro FOP a PO přestala banka zpoplatňovat zasílání výpisů poštou (dříve 29 Kč) a příchozí platby (dříve 3 Kč). Vzhledem k tomu, že se změny netýkaly retailového zákazníka a po minulém zvýšení, tentokrát necháváme hodnocení v této části beze změn.

Sazebník je stejně jako u Air Bank přehledný a jednoduchý. Sice se nevešel jen na jednu A4, ale i tak se na třech stranách budou klienti velmi dobře orientovat. Je zcela evidentní, že nové banky přistoupily k sazebníkům proklientsky a to jak z hlediska přehlednosti, stručnosti, barevnosti, tak i z pohledu různých dodatkových a vysvětlujících informací. V aktuálním čtvrtletí nedošlo k žádným změnám v podobě sazebníku a tak vysoké hodnocení z minula ponecháváme.

 

Z Q Reportu Scott & Rose vyplývá, že proti minulému čtvrtletí nedošlo k žádným změnám a tak roční náklady banky u standardního klienta jsou i nadále 218 Kč, což ji v průzkumu této agentury řadí stále na 2. místo (za Fio banku). V této části proto ponecháváme hodnocení na stejné výši jako minule. 

Veřejnost 4Q 2013 72
Jan Komár
Ladislav Mika
Libuše Nechvátalová
Jana Vrabcová

Kdyby byla možnost druhé platební karty a druhého dispondenta s účtem pak by hodnocení bylo lepší

Petr Vít

super jsem s ní velice skopojený


Sazebníky

Image result for equa pobočkyImage result for equa pobočkyImage result for equa pobočky


Pobočky

Bankomaty