Equa Bank

Equa Bank

Equa bank, a.s.
Petr Řehák- Generální ředitel, člen představenstva
Sídlo: Karolinská 661/4,186 00 Praha 8
Tel.: 222 010 111
E-mail: info@equabank.cz, www.equabank.cz

Kód banky: 6100

Infolinka: +420 222 010 111

Blokace karet: +420 222 010 222

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 372 milionů Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 22 milionů Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2017
Banka roku
2016
Banka roku
2015
3. čtvrtletí
2014
Ohodnoťte banku

Porota 4Q 2015 71,3
Petr Kučera

Rozšiřuje síť poboček, nově nabízí klientům i levnější volání a chystá platební terminály pro podnikatele.

Miroslav Zeman

Equa Bank je nízkonákladová banka, která je stále trošku ve stínu agresivnější Air Bank, nebo Fio banky. I tak však banka zaznamenává úspěchy v podobě zvyšujícího se počtu klientů a zájmu o produkty této banky. Banka postupně zaznamenává, že největší konkurentem na trhu jsou právě banky, které si budují stejné image nízkonákladových bank. Právě úspěch v této konkurenci umožní malé bance vystoupat k dalším metám.

Equa Bank zaznamenala umístění i v anketě o nejlepší přístup pracovníků banky ke klientovi, v rámci průzkumu společnosti Databank.

S čím přišla banka ve IV. čtvrtletí 2015

Ani Equa Bank nechce zůstat pozadu za svou konkurencí a také ona rozšiřuje svou pobočkou síť. Banka tak otevřela novou pobočku v Obchodním centru Chodov. Jedná se o jedenácté obchodní místo v hlavním městě. Equa bank má v současné době celkem 58 obchodních míst po celé České republice.

Equa Bank je také partnerem projektu Rodinná firma roku, kterou pořádá Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP ČR). Vítězem v tomto projektu či anketě se stala společnost Komfi spol. s r.o., která je předním výrobcem jednoúčelových a polygrafických strojů.

Equa Bank jinak ve čtvrtém čtvrtletí s žádnou další novinkou nebo opatřením o kterém by bylo třeba se zmínit nepřišla.

Bedřich Danda
Olga Ortová Šeflová

Equa bank rozšířila svoji obchodní síť o další pobočku v Praze. Jiné novinky pro klienty ke konci roku nepřipravila. 

Miroslav Škvára
Bankovní poplatky 4Q 2015 87.5
Bankovní poplatky.com

Jedna z novějších bank. Účet zdarma je stále bez podmínek a žádné strukturální změny se v posledním kvartále neodehrály.

Equa bank od 3. října do sazebníku začlenila nové položky týkající se zlaté platební karty. Zlatá debetní karta MasterCard je měsíčně vedena ve variantě Premium za 89 Kč, ve variantě Premium Plus za 129 Kč, kde jsou výběry z bankomatu kterékoliv banky v zahraničí zdarma. Vzhledem k nevýznamným poplatkovým změnám, nemáme důvod měnit hodnocení z minula.

Sazebník je stejně jako u Air Bank přehledný a jednoduchý. Sice se nevešel jen na jednu A4, ale i tak se na čtyřech stranách (minule na třech) budou klienti velmi dobře orientovat. Je zcela evidentní, že nové banky přistoupily k sazebníkům proklientsky a to jak z hlediska přehlednosti, stručnosti, barevnosti, tak i z pohledu různých dodatkových a vysvětlujících informací. V aktuálním čtvrtletí nedošlo k žádným změnám v podobě sazebníku a tak vysoké hodnocení z minula ponecháváme.

Z Q Reportu Scott & Rose vyplývá, že proti minulému čtvrtletí nedošlo k žádným změnám a tak roční náklady banky u standardního klienta jsou i nadále 218 Kč, což ji v průzkumu této agentury řadí stále na 2. místo. V této části proto ponecháváme hodnocení na stejné výši jako minule. 


Sazebníky

Image result for equa pobočkyImage result for equa pobočkyImage result for equa pobočky


Pobočky

Bankomaty