Češi oceňují manuální schopnosti svých protějšků


25. 04. 2018  20:01          komentáře (0)

Na jaře lidé začínají rekonstruovat a modernizovat ve velkém. Umí si ale s úpravami v domácnosti sami poradit? Z průzkumu Raiffeisen stavební spořitelny vyplynulo, že každá druhá žena považuje svého partnera za opravdu zručného a každý třetí muž takto hodnotí svou drahou polovičku.

Češi oceňují manuální schopnosti svých protějšků




Máte za to, že váš partner nebo partnerka neumí ani přibít hřebík do stěny? Tak to patříte k výrazné menšině, jak ukázal průzkum agentury NMS Market Research pro Raiffeisen stavební spořitelnu. Z výsledků průzkumu totiž vyplynulo, že polovina žen rozhodně považuje svého partnera za manuálně zručného. Dalších 31 % žen je potom o zručnosti svého protějšku spíše přesvědčena.

Svépomocí si vymalovat nebo sestavit nábytek podle návodu v pohodě zvládá také něžné pohlaví. Zručnost svých partnerek muži v průzkumu oceňují dokonce z 86 %. O šikovnosti své partnerky je spíše přesvědčen každý druhý muž a každý třetí ji potom považuje rozhodně za manuálně zručnou.

Co se týče mužů, z praktických úkonů v domácnosti nejčastěji vyměňují žárovky, sestavují nábytek, stavějí příčku nebo pokládají podlahu. Ženy se pak kromě výměny žárovky často pouští do malování a zvládnou si samy spravit i ucpané umyvadlo.

„Češi jsou národem kutilů, v našem průzkumu se tak označili dva ze tří mužů a 55 % žen. Právě na jaře se spousta lidí pouští do rekonstrukcí a vylepšování svých domovů. Průměrná částka, kterou si u nás momentálně klienti na rekonstrukce a modernizace půjčují, se pohybuje okolo 400 tisíc korun,“ říká Lenka Molnárová z Raiffeisen stavební spořitelny.

Z průzkumu dále vyplývá, že ženy svým protějškům při kutění pomáhají častěji, než naopak. Ruku k dílu často přiloží každá druhá žena, ale mezi muži je to jen jeden z deseti. Zajímavé je také zjištění, že 7 % mužů a 15 % žen podle svých partnerů nikdy nekutí.


 



Češi oceňují manuální schopnosti svých protějšků

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16646833632

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1670
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4820
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8250
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3780
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,7300
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0573
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více