Co radí děti z dětských domovů o financích?


13. 03. 2012  13:05     tz     komentáře (0)

Partners ve spolupráci s občanským sdružením Beruška Havlíčkův Brod spustili první ročník soutěže „Co radí děti“. Soutěž je určená pro děti z dětských domovů po celé ČR, které budou každý měsíc až do října 2012 odpovídat na otázky z finančního světa. Nejlepší čtyři si mezi sebe rozdělí částku 450 000 Kč, kterou mohou využít na vzdělávací aktivity, nebo na dovolenou pro děti z dětského domova, či na rekonstrukci a zařízení společných prostor, jako jsou herna či učebna.





„Když jsme připravovali projekt „Co radí děti“, snažili jsme se propojit tři myšlenky zároveň: zachování regionálního směřování finanční podpory, tak jako tomu bylo dosud, pomoc těm, kteří to potřebují, a propojení CSR aktivit s oborem našeho podnikání – financemi. A tak jsme k projektu v duchu našeho sloganu přistoupili tak trochu jinak,“ říká Lada Kičmerová, ředitelka marketingu a PR Partners, a dodává: „Smyslem soutěže není podat odborně správnou a vyčerpávající odpověď, ale získat spíše dětský odlehčený pohled na daná témata, který nás, dospělé, přinutí k zamyšlení.“

 

V lednu proběhlo první kolo, kdy děti odpovídaly na otázku „Myslíte si, že bohatí lidé jsou šťastnější než chudí? Proč?“. Únorová otázka zní „Co by měli politici dělat s vysokým dluhem českého státu?“ Odpovědi dětí jsou k dispozici na http://www.partners.cz/cs/o-partners/soutez/.

 .

„Odpovědi dětí nás někdy skutečně překvapily. Mnozí dospělí by se z nich mohli poučit,“ říká manažerka projektu Lucie Borkovcová z Partners.

 

Například na otázku „Co by měli politici dělat s vysokým dluhem českého státu?“ odpověděl patnáctiletý Martin Kubát z dětského domova HUSITA toto: „Co by s ním měli dělat? Pochopitelně splatit, ale to se líp řekne, než udělá. Spousta lidí si stěžuje, že politici nic nedělají, že mají zbytečně vysoké platy, že kdyby byli co k čemu, tak se máme líp, a že dluhy má stát jen díky nim. No jo, kritizovat umí každý a vtipkovat na jejich adresu také. Moc by mě zajímalo, co by tihle vtipálci dělali na jejich místě… řekl bych že stejně velké NIC, které se nyní děje. ... Velkou chybou je rozprodávání českých firem a podniků cizím zemím. Sice je na každém majiteli podniku, jak s ním naloží, nicméně na místě politika bych usiloval o znovuzískání veškerých prodaných podniků.“ Co radí děti politikům se můžete podívat zde: http://www.partners.cz/cs/o-partners/nadace/soutez/co-by-meli-politici-delat-s-vysokym-dluhem-ceskeho-statu/

 .

Vítězové budou vyhlášeni na konci roku 2012. Celkem budou oceněny čtyři dětské domovy, jejichž odpovědi souhrnně dostanou ve veřejném hlasování nejvíce hlasů. První dostane 200 000 Kč, druhý 100 000 Kč a třetí obdrží 50 000 Kč. Dále bude udělena speciální cena Sympatie Partners, jejíž vítěz získá 100 000 Kč. „Zájem o soutěž mezi dětskými domovy je veliký, a to nejen z důvodu vzdělávání se ve finanční oblasti, ale také díky možnosti získat velmi zajímavé finančního ocenění, které děti mohou využít dle vlastního výběru, což je pro ně velkou výzvou,“ dodává Lenka Benešová z Beruška HB.



Co radí děti z dětských domovů o financích?

Diskutovat (0)