dTest vyzývá Českou spořitelnu ke zrušení poplatku za vedení úvěru


28. 11. 2012  00:42     dTest     komentáře (0)

Časopis dTest vyzývá další banku ke zrušení poplatku za vedení a správu úvěru. Po Komerční bance je tak Česká spořitelna druhou velkou bankovní institucí, na kterou v případě neúspěšného vyjednávání plánuje dTest podat žalobu.





Časopis dTest v nedávné době informoval o tom, že poplatek za správu úvěrového účtu považuje za nezákonný, a pokud jej banky samy nezruší, bude je žalovat. V podobné situaci již uspělo u soudu spotřebitelské sdružení v Německu a v individuálních případech také někteří klienti tuzemských bank.

.

PODÍVEJTE SE I SEM - WWW.JDETO.DE

.

Právníci dTestu proto minulý týden podali na Komerční banku žalobu. „Komerční banka nám oznámila, že výzvu ke zrušení sporného poplatku nemůže akceptovat,“ říká Miloš Borovička, právní poradce časopisu dTest, a dodává: „Přesto stále vyjednáváme a nevylučujeme možnost stažení žaloby v případě vstřícného jednání banky a zrušení poplatků.“

Klienti bank se o problematiku zajímají a mají zájem se k žalobě připojit. „Žalobu podáváme jako sdružení v zájmu všech spotřebitelů, kteří se cítí poškozeni,“ říká Borovička a vysvětluje: „Nejedná se o hromadnou žalobu a není tedy možné se k ní individuálně připojit. V případě úspěchu bude mít rozsudek dopad na všechny, kteří sporný poplatek platí.“

.

NOMINUJTE VLASTNÍ POPLATEK DO ANKETY O TEN NEJABSURDNĚJÍ (2012)

.

Stejný postup zvolil nyní dTest i vůči České spořitelně. „Česká spořitelna patří k velkým poskytovatelům hypoték a na naší poradnu se obrátila řada jejích klientů s žádostí o radu či pomoc, naše volba tedy byla logická,“ říká Borovička.



dTest vyzývá Českou spořitelnu ke zrušení poplatku za vedení úvěru

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16689749200

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1650
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,5310
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8250
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3845
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,7450
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0561
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více